Filmboek

Filmjaarboek 2019/2020: toen bioscoopfilms nog heel normaal waren

De honderden bioscoopfilms verzameld in jaarlijkse uitgave.

door Bram de Groot om 17:27 in Filmboek
In het voorwoord valt te lezen dat het Filmjaarboek al zo'n 40 jaar verschijnt. En in die 40 jaar heeft de filmindustrie waarschijnlijk nog nooit zo'n lange pauze gehad als nu. In 2019 was het allemaal anders.

De jaarlijkse miljardenomzet groeide afgelopen jaar naar een recordhoogte, met dank aan grote en ook zeker kleine releases. In het Filmjaarboek 2019/2020 staan alle titrls van verleden jaar opgesomd.

Ruim 300 pagina's aan films uit 2019
Het ruim 300 pagina's tellende Filmjaarboek 2019 / 2020 van Karin Wolfs start met een aantal mooie artikelen die zich richten op verschillende onderwerpen, met uiteraard een globale terugblik inclusief vier belangrijke top 10 lijstjes over 2019.

Daarna volgen onder meer een blik op de superheldenfilms, de Nederlandse animatiefilm en de 'kloof tussen arm en rijk'. Ook is er ruimte voor de opsomming van de grootste Buitenlandse en Nederlandse filmprijzen die in 2019 werden uitgereikt.

Onmisbare bron voor iedere filmliefhebber
Na een handleiding waarin staat omschreven welke informatie er per film maximaal wordt gegeven volgt het complete overzicht op alfabetische volgorde. Er wordt afgetrapt met 47 Meters Down: Caged en de lijst is compleet met Zombieland: Double Tap. Tussendoor vind je de vele andere films, en dat zijn er honderden!

Zoals achterop te lezen valt is het Filmjaarboek "een onmisbare bron van informatie voor iedere filmliefhebber." Het boek verscheen afgelopen week in de schappen en kost 32,99 euro. Hieronder de cover en dank aan Uitgeverij Amsterdam University Press.3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

adofmirosch

Avatar

Het boek van volgend jaar word veel dunner.

NieuwsFilm