Huilen in films? Voor Chris Hemsworth (Thor) geen probleem

Huilen in films? Voor Chris Hemsworth (Thor) geen probleem

De acteur uit 'Thor' en 'Extraction' heeft daar een makkelijk foefje voor.

Acteren is niet alleen doen alsof. Soms maken acteurs gebruik van herinneringen of huidige gevoelens om hun optreden beter te maken. Of het vals spelen is weet Chris Hemsworth niet, maar de ster uit Netflix-film Extraction maakte van dezelfde vaardigheid gebruik om een scène uit te voeren.

Om de bovengenoemde actiefilm niet te bederven: op een gegeven moment laat de 36-jarige Australiër zijn tranen lopen voor een dramatisch moment. Tijdens een live-stream op YouTube onthulde Hemsworth hoe dat verliep.


Extra
Als er in een emotionele scène iets plaatsvindt waar Hemsworth zich niet persoonlijk in kan plaatsen, moet hij iets anders zoeken dat hem pijn doet. "De opnames van de film duurden zo'n drie maanden en ik miste mijn gezin ontzettend erg."

"Wekenlang had ik mijn kinderen niet gezien," legt de acteur uit. "Op die dag [van de emotionele scène] miste ik ze een beetje extra. En ik was in staat om daar wat van toe te passen."


Waarheid
Hemsworth kan zulke scènes maar op één manier vervullen. "In die momenten moet je alles loslaten en proberen het zo organisch mogelijk te laten verschijnen. Je moet het niet forceren."

Huilen werkt niet altijd. "Je moet bereid zijn risico's te nemen en dat pakt niet altijd goed uit. Dat is de waarheid. Je bouwt je gevoelens zo goed mogelijk op."

NieuwsFilm

meest populair