Extraction (2020)

Dat Chris Hemsworth eruitziet als een actieheld wil niet zeggen dat het een goed idee is om hem steeds als zodanig te casten.
play

6,3 details

  • 116 Min
  • Actie
  • Drama
  • Verenigde Staten
116 Min Verenigde Staten

Een Indiaas jongetje, en zoon van een internationale crimineel die vastzit, wordt ontvoerd in de hoofdstad van Bangladesh en vastgehouden in één van de meest ondoordringbare steden van de wereld. Een bedreven huurmoordenaar, Tyler Rake genaamd, wordt vervolgens ingehuurd om het jongetje te bevrijden en terug te brengen naar zijn familie. Tijdens zijn reddingsmissie is Tyler ook op zoek naar verlossing.

Regie
Sam Hargrave
Cast
Chris Hemsworth, David Harbour, Golshifteh Farahani, Derek Luke, Marc Donato, Randeep Hooda, Prashant Narayanan, Chris Jai Alex, Hays Wellford, Rudhraksh Jaiswal, Pankaj Tripathi, Mir Sarwar, Geetanjali, Priyanshu Painyuli, Shataf Figar.

Filmtotaal Recensie

Regie: Sam Hargrave | Scenario: Joe Russo | Cast: Chris Hemsworth (Tyler Rake), Rudhraksh Jaiswal (Ovi Mahajan), Shivam Vichare (Sachin), Piyush Khati (Arjun), Randeep Hooda (Saju), e.a.| Speelduur: 116 minuten | Jaar: 2020

Er schuilt een vreemde paradox in de rollen die Chris Hemsworth speelt. De Australische acteur staat bij het grote publiek vooral bekend om zijn vertolking van Thor in de Marvel-films en wist van deze goddelijke verschijning een uiterst amicale en goedlachse figuur te maken. Wanneer hij echter mensen van vlees en bloed speelt, krijgen deze vaak op ongemakkelijke wijze een soort goddelijke status toegedicht. Oftewel: zijn Thor is menselijker dan de mensen die hij speelt. Dit zit hem vooral in de bloedserieuze toon waarvan films als Blackhat, In the Heart of the Sea en 12 Strong zich bedienen, waardoor er nauwelijks een lachje vanaf kan. Niet dat elke film de luchtige toon van de Marvel-films behoeft, maar Hemsworth is ronduit saai wanneer hij een stugge rouwdouwer speelt en zijn charme thuis moet laten. Extraction doet bijzonder weinig om dat te ontkrachten.

Eigenlijk weet je al hoe laat het is wanneer Hemsworths personage bij zijn introductie (of nou ja, tweede introductie, want de film bevat een onnodige proloog) even doodleuk van een klif wandelt om dertig meter lager in het water te plonzen, zodat hij op de bodem van een meer even lekker tot zichzelf kan komen. Zijn we al onder de indruk, jongens? Deze Tyler Rake is gespecialiseerd in het oplossen van ontvoeringen. Zo'n baan waarvoor de opdrachtgever hem met een helikopter in zijn afgelegen huis komt opzoeken, om vervolgens slechts een paar woorden te wisselen en nauwelijks details te verstrekken over de missie. Waarom dan niet gewoon een telefoontje plegen? Het antwoord is waarschijnlijk niet eloquenter dan: "Ja, maar... helikopter!"

videotrailers & clips

alle artikelen (17)

Extraction Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Extraction

acties