Lucasfilm-baas vindt kritiek onzin: "het is allemaal maar nep"

Lucasfilm-baas vindt kritiek onzin: "het is allemaal maar nep"

Bepaal zelf wat je leuk vindt.

De live-action films in de Star Wars-franchise zorgen voor behoorlijk wat gedoe bij fans. Nu reageert Matt Martin, Creative Executive die voor de Lucasfilm Story Group werkt, nogal bits op klachten over het canon.

In 2014 kondigde Lucasfilm aan dat het volledige Expanded Universe uit het canon verwijderd werd. Dat leidde tot heel wat commentaar, maar maakte de nieuw leven ingeblazen franchise wel een stuk overzichtelijker. De afgelopen jaren bouwde Disney de boel uit en keerde onder meer keizer Palpatine terug. Fans waren niet blij. En we hoorden kortgeleden al dat Star Wars: The Last Jedi voor enorme verdeeldheid zorgt. Kortom: er is veel gedoe.

Niet zo moeilijk doen
Martin ging in op het volledige debat dat woedt rond het canon. Wat hem betreft moeten mensen niet te moeilijk doen. Lucasfilm heeft voor de reset gekozen om het zichzelf makkelijker te maken. Als een fan houdt van delen van het oude Expanded Universe, is dat prima. Dat komt omdat "Het toch allemaal nep is, dus je kan zelf bepalen wat voor jou onderdeel van het verhaal is."

Daarmee maakt Martin een goed punt, al zullen er wel fans zijn die niet blij zijn met de opmerking dat het toch allemaal nep is. De gepassioneerde fans van de franchise vinden dat waarschijnlijk niet zo tof.



NieuwsFilm

meest populair