Russell Crowe als meedogenloze maffiabaas in 'American Son'

Russell Crowe als meedogenloze maffiabaas in 'American Son'

De Hollywood-remake van de uitstekende gevangenisfilm 'Un prophète' (2009).

In 2010 kwam in Nederland Un prophète uit, een uitstekende misdaadthriller over een jonge Arabische man die in een Franse gevangenis terechtkomt, middenin een keiharde oorlog tussen twee groepen criminelen. Nu, tien jaar later, wordt er werk gemaakt van een Amerikaanse remake en met Russell Crowe is er alvast een grote naam aan de haak geslagen.

De remake, die American Son gaat heten, was eerst nog in handen van Sony maar inmiddels heeft Paramount Pictures zich over het project ontfermd. Andrew "Rapman" Onwubolu gaat de film regisseren en maakt daarbij gebruik van een scenario van Dennis Lehane, schrijver van boeken als Mystic River, Gone Baby Gone en Shutter Island.

Un prophète volgt Malik El Djebena, een jonge moslim in een Franse gevangenis. Hij wordt in vertrouwen genomen door de machtige Corsicaanse maffiabaas Cesar Luciani, voor wie hij veelvuldig opdrachten uitvoert en zodoende bewijst een waardevolle toevoeging te zijn voor de groep. Malik krijgt meer en meer aanzien en macht in de gevangenis, maar ook meer vijanden en dat zorgt op den duur voor grote problemen.

Italianen en Russen
In de remake wordt de machtige maffiabaas gespeeld door Crowe. Aangezien het een Amerikaanse remake betreft, worden de twee rivaliserende groepen in de gevangenis gewijzigd, van moslims en Corsicaans naar Italiaans en Russisch. Voor de rest zal het verhaal vergelijkbaar zijn met het origineel.

Paramount gaat snel op zoek naar een fris nieuw gezicht voor de hoofdrol, in de hoop dat ze een nieuwe ster zullen ontdekken. De verwachting is dat er naast Crowe verder nog wel een paar grote namen aan de cast zullen worden toegevoegd.

NieuwsFilm

meest populair