Blu-ray review 'Running with the Devil' met Nic Cage, Laurence Fishburne en Barry Pepper

Grote namen, basic resultaat.

Bram de Groot 18 mei 2020 17:27 in Blu-ray
Regie: Jason Cabell | Cast: Nicolas Cage (The Cook), Laurence Fishburne (The Man), Leslie Bibb (The Agent in Charge), Barry Pepper (The Boss), Adam Goldberg (The Snitch) e.a. | Speelduur: 92 minuten | Bioscooprelease: geen

Weet jij nog wanneer Nicolas Cage voor het laatst te zien was in een grote bioscoopfilm? Het is alweer even terug. De afgelopen jaren rijgt hij de b/c-actiefilms aan elkaar die - op enkele uitzonderingen na - zo naar het thuisscherm gaan. Alleen al in 2019 was Nic Cage te zien in maar liefst zes low budget actiethrillers. In één van die films speelde hij 'The Cook', met overigens ook bekende namen als Laurence Fishburne, Leslie Bibb, Barry Pepper en Adam Goldberg.

Die film heet Running with the Devil en deze is in eigenlijk alle landen direct op schijf verschenen. In de wereldwijde bioscoopzalen kwam de actiefilm niet verder dan een omzet van 60.000 dollar.

Bijpassend ontvangst

Het zal je niet verbazen dat de ontvangst erg mager is. Op Rotten Tomatoes komt de film niet verder dan 25 procent, en de IMDb noteert een 5,4. Opvallend is dat op Moviemeter nog een redelijke 2,6 wordt gescoord na 130 stemmen.


Drugszending zorgt voor avontuur door de keten

De kwaliteit van een drugszending blijkt ernstig aangetast. Drugssmokkelaars The Man en The Cook worden door The Boss op pad gestuurd om de keten door te lichten. Er volgt een avontuur waarbij de mannen alles en iedereen moeten checken. Geen makkelijke opgave, zeker als ze door The Agent In Charge worden gevolgd.

Blu-ray: Running with the Devil

Discs: 1 x Blu-ray | Release: maart 2020 | Beeld: 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Nederlands DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Engels | EAN: 8719372008874 | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De schijf van deze uitgave van Running with the Devil zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. Op de voorkant Cage en Fishburne en de achterkant voorspelt een basic uitgave. De leeftijd: 12 jaar.[/b]

Beeld & geluid

Zonder een hoofdmenu of pop-up menu is dit een bijzonder basic uitgave. Als er gekeken wordt naar de beeldkwaliteit dan valt er weinig op aan te merken. De scherpte is prima voor een high def-uitgave en de kleuren zijn redelijk, al misschien iets mat. De donkere scènes doen het verder netjes.

Dutch FilmWorks houdt het wat betreft het geluid ook basic, met een standaard DTS-HD 5.1 track en het mag als geen verrassing komen dat de muzikale ondersteuning niet boven het gemiddelde uitsteekt. Verder worden de surround speakers redelijk ingezet, maar ook nu: niet opvallend.

Bonusmateriaal

Nee, geen bonusmateriaal op deze schijf. De bonus is dat de uitgave voor een verhoudingsgewijs prima prijs is op te pikken via de gebruikelijke kanalen. Ook online zijn er weinig leuke extra's te vinden. Hieronder wel een video met BTS-beelden en foto's.


Wat vind jij van Running with the Devil?

Was jij onder de indruk van Running with the Devil? Of skip jij dit soort films van Nic Cage? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

NieuwsFilm