'Star Wars: The Rise of Skywalker' schrapt dit complete subplot

'Star Wars: The Rise of Skywalker' schrapt dit complete subplot

Oorspronkelijk waren de plannen veel groter.

Er is een compleet subplot geschrapt uit Star Wars: The Rise of Skywalker, dat wellicht wel heel erg de moeite waard was. Aan het eind van de film werd een heel nieuw lichtzwaard onthuld en zagen we dat Rey geen Jedi of Sith was, maar iets nieuws (een Skywalker).

Rey droeg dus een geel lichtzwaard op het eind. En dat was oorspronkelijk helemaal niet het plan vertelt creative art manager Phil Szostak. Hij laat weten dat er een heel subplot geschrapt is. "Eigenlijk zou je het lichtzwaard langer dan alleen aan het eind zien. Er was een heel subplot in de film, waarin je Rey eraan zag werken, met de Jedi-teksten als handleiding."

Dubbel lichtzwaard
Gelukkig is er nog het boek van Rae Carson dat iets meer informatie biedt. Daarin schreef ze dat Rey eigenlijk een dubbel lichtzwaard wilde maken. Dat paste dan wat beter bij haar vechtstijl met haar staf.

"Ze bekeek het onaffe lichtzwaard op haar werkbank. Het was nog niet klaar, en het lichtzwaard dat ze met zoveel moeite had gerepareerd - dat van Luke - behoorde haar niet toe. Dus haar staf moest dienen als wapen. Wat prima was. Het had haar al die jaren goed gediend op Jakku. Sterker nog, misschien zou ze op een dag, als ze ervarener was in het bouwen van lichtzwaarden, een zwaard ontwerpen dat meer zou voelen als haar staf. Bekend en zwaar. Twee uiteindes. Misschien met een scharnier in het midden voor de draagbaarheid."

NieuwsFilm

meest populair