Celebrity

Woody Allen reageert op aanhoudende geruchten aanranding eigen dochter

Woody Allen vindt oud-collega's die hem de rug toekeren niet erg. De filmmaker noemt het zelfs een tactische zet.

door FilmTotaal om 11:36 in Celebrity
Hij wordt ervan beschuldigd zijn bloedeigen dochter te hebben aangerand, maar blijft dat beslist ontkennen: filmmaker Woody Allen leidt een ongemakkelijk leven sinds hij verliefd is geworden op zijn geadopteerde oud-dochter. Het heeft ervoor gezorgd dat bovenal collega's hem de rug hebben toegekeerd.

Dit is o.a. gekomen door de MeToo-beweging, die een lange periode huishield in Hollywood. In een nieuw interview zegt de 84-jarige regisseur zich hier niets van aan te trekken. In het geval van Timothée Chalamet - waarmee hij werkte aan A Rainy Day in New York - begrijpt Allen het zelfs.


Hinder
"Dat was tactisch," legt hij kort uit. Chalamet zou het hebben gedaan om puntjes te winnen bij de Academy Awards, die hem voor een prijs hadden genomineerd. Dat sommige acteurs niet meer met hem willen werken vindt hij niet erg.

"Ik ben ervan bewust dat ik het onderwerp van roddelpraatjes en schandalen ben, maar ik laat het mij niet hinderen. Ik leef mijn leven. Ik werk. Ik speel jazz. Ik kijk naar sport. Ik ontmoet m'n vrienden. Ik zoek het niet op en lees er niets over."


Verhaal
De beschuldigingen rond dochter Dylan Farrow komen nog altijd hard aan. Ergens hoopt Allen dat Farrow ooit op een dag stopt met de door hem genoemde leugens - hij zou zich graag met haar willen herenigen. Het zal echter geen punt zetten achter het naargeestige verhaal.

"Zelfs als Dylan naar buiten zou brengen dat ze alles had verzonnen en dat het haar spijt, dan zouden sommige mensen het verhaal nog steeds geloven. Dus ik negeer het. Ik werk en ga door. Ik omring me met mensen die ik al heel lang ken. Mensen die de waarheid weten."

NieuwsFilm

meest populair