De vijftigste Woody Allen is een dromerige en nostalgische wandeling door een verregend Upper East Side.
play

5,5 details

  • 92 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
92 Min Verenigde Staten

A Rainy Day In New York is Woody Allens vijftigste film als regisseur en scenarist. Met een sterrencast bestaande uit o.a. Timothée Chalamet, Elle Fanning, Selena Gomez, Jude Law, Diego Luna en Liev Schreiber, vertelt de romantische komedie het verhaal van een jong stel dat zich verheugt op een speciaal weekend in New York, weg van de universiteit waar ze allebei studeren. Maar dan verandert hun weekend in een ingewikkelde puinhoop.

Regie
Woody Allen
Cast
Selena Gomez, Jude Law, Timothée Chalamet, Liev Schreiber, Rebecca Hall, Elle Fanning, Diego Luna, Suki Waterhouse, Kelly Rohrbach, Cherry Jones, Natasha Romanova, Griffin Newman, Claudette Lali, Kathryn Leigh Scott, Annaleigh Ashford, Taylor Black, Catherine LeFrere.
Release
27.08.2019
Release NL
29.08.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Woody Allen | Cast: Timothée Chalamet (Gatsby), Elle Fanning (Ashleigh), Selena Gomez (Shannon), Jude Law (Ted Davidoff), Diego Luna (Francisco Vega), Liev Schreiber (Roland Pollard), e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2019

Daar is hij dan: de vijftigste film die Woody Allen schreef en regisseerde. De film dreigde tijdens de piek van de #metoo-beweging nooit meer uitgebracht te worden, maar A Rainy Day in New York is nu toch in Nederland en een select aantal andere Europese landen te zien. Met opnieuw een dromerige liefdesverklaring aan de stad New York is de gerenommeerde stijl van de drieëntachtigjarige regisseur onmiskenbaar. Het is dan ook goed dat deze film nu toch voor het publiek te zien is. A Rainy Day in New York is misschien geen meesterwerk, maar wel een van de betere films van Allen van de afgelopen jaren.

Het jonge stel Gatsby en Ashleigh verblijft een weekend in New York. De twee studeren bij Yardley College buiten New York. Ashleigh heeft de unieke kans gekregen om befaamd regisseur Roland Pollard te interviewen voor haar schoolkrant. Gatsby haakt aan om Ashleigh het New York te laten zien waar hij zoveel van houdt. De twee raken elkaar echter al snel uit het oog, waarna ze geheel andere avonturen beleven. Gatsby herleeft een deel van zijn verleden tijdens zijn dwalingen door New York, terwijl Ashleigh in allerhande situaties verwikkeld raakt met een regisseur, een scenarist en een bekend acteur.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

A Rainy Day in New York Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

A Rainy Day in New York

acties