Featured

'A Rainy Day in New York' verschijnt eindelijk: 5 films die jaren op de plank lagen!

Pech, ruzies of slimme marketing zorgden bij deze films voor flinke vertragingen.

door Timothy van Damme om 11:01 in Featured
Na vele jaren van geruchten werd Woody Allen tijdens de MeToo schandalen opnieuw beschuldigd van seksueel misbruik. Amazon Studios besloot na deze ophef zijn film A Rainy Day in New York op de plank te laten verstoffen. Na een ruim jaar heeft men nu echter toch gekozen om de film in Europa uit te brengen. Hierbij vijf andere voorbeelden van films die jaren op de plank bleven liggen, vanwege allerlei redenen.Henry: Portrait Of A Serial Killer - 3 jaar
Censuur stond aan de basis van de vertraging van Henry: Portrait Of A Serial Killer, losjes gebaseerd op het leven van seriemoordenaar Henry Lee Lucas. De film bleek zo heftig dat niet alleen de keuringscommissie er moeite mee had, maar ook de producenten. Het hielp vast ook niet mee dat hoofdrolspeler Michael Rooker zich de complete shoot bleef gedragen als zijn personage. Pas toen de film - eigenlijk eenmalig - op een filmfestival werd vertoond en daar lovende recensies kreeg, besloot men toch over te gaan tot een bioscooprelease.

All the Boys Love Mandy Lane - 2 en 7 jaar
In de nasleep van Planet Terror en Death Proof werden diverse grindhouse gemaakt. Eentje daarvan was All the Boys Love Mandy Lane, dat gefilmd werd in 2006, maar pas in 2008 te zien was in de bioscoop. Behalve als je in de Verenigde Staten woonde, want daar duurde het tot 2013 tot deze film beschikbaar werd voor het publiek. De reden? De distributeur aldaar ging kort na de aanschaf van All the Boys Love Mandy Lane failliet, waardoor lang onduidelijk was wat men met de prent kon aanvangen. De reacties waren overigens niet overweldigend.

Dark Blood - 19 jaar
Nadat George Sluizer furore had gemaakt met Spoorloos, mocht hij in 1993 Dark Blood maken, met de populaire Hollywood-hunk River Phoenix. Maar toen de film voor ongeveer tachtig procent voltooid was, overleed Phoenix plotseling aan een overdosis. De productie werd gestaakt en de film raakte in de vergetelheid. Maar niet bij George Sluizer, die Dark Blood uiteindelijk met behulp van crowdfunding kon afwerken. In 2012 verscheen de prent dan alsnog in de filmhuizen, met de regisseur die het script voorleest op de plaats van de nooit geschoten scènes.

The Other Side of the Wind - 39 jaar
De legendarische filmmaker en acteur Orson Welles overleed in 1985, voordat hij zijn laatste film - die hij al in 1979 schoot, maar vanwege financiële problemen moest laten liggen - kon afronden. Hij liet echter meer dan honderd uur materiaal achter, dat lange tijd uit het zicht verdween. Tal van filmmakers wilden er mee aan de slag. Het was immers de laatste film van de visionair die ons Citizen Kane bracht. Toch duurde het tot 2018 tot Netflix het eindelijk voor elkaar kreeg om The Other Side of the Wind te voltooien.

100 Years - 100 jaar
100 Years van Robert Rodriguez doet zijn naam eer aan. Deze film met John Malkovich werd namelijk voltooid in 2015, maar zal pas voor het eerst vertoond worden in 2115. De enige kopie van deze geheimzinnige film ligt in een kogelvrije kluis met een tijdslot. Hier is dan ook geen sprake van tegenslagen, maar van een kunstzinnige marketingstunt voor Remy Martin cognac.4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Ik mis nog London Fields. Deze film heeft een connectie met All the Boys Love Mandy Lane. In beide films speelt onze grote FT favoriet en meest geliefde actrice Amber Heard. Smiley face

London Fields werd ergens in 2013 gefilmd. Vervolgens werd het vertoond tijdens TIFF 2015 in Toronto. Daarna drama, drama, drama. 2018 is de officiele release uitgekomen.

DjZiggy

Avatar

The life aquatic is er ook een

Rutherford

Avatar

Kan iemand mij het nut van 100 years uitleggen?

Master Of Films

Avatar

Rutherford "Kan iemand mij het nut van 100 years uitleggen?"
Het is zowel een kunstproject als een commercial voor het merk LOUIS XIII Cognac (lees sponser van deze film).

Vanaf het groeien de druiven tot het rijpen kwa ouderdom duurt het 100 jaar voordat elke karaf LOUIS XIII-cognac verkocht mag worden aan klanten. Daar komt die inspiratie van deze film vandaan (incl release date).

NieuwsFilm

meest populair