Jude Law vindt het vreselijk jammer dat nieuwe Woody Allen film nooit uit zal komen

'A Rainy Day in New York' mag dan wel afgerond zijn, hij zal waarschijnlijk nooit het daglicht zien...

Wouter Drummen 18 november 2018 11:44 in Algemeen
De #MeToo beweging heeft regisseur Woody Allen geen goed gedaan; zijn naam dook het laatste jaar namelijk weer geregeld op nadat zijn geadopteerde dochter, Dylan Farrow, hem opnieuw beschuldigd had van seksueel misbruik toen zij nog minderjarig was. Als gevolg hiervan werd zijn meest recente film, A Rainy Day in New York, niet eens uitgebracht.

De 25 miljoen dollar kostende film maakte deel uit van een vijf-jarig contract dat Allen had getekend met Amazon studios; hij zou in die 5 jaar tijd maar liefst 4 films voor Amazon maken, maar dat lijkt er nu niet meer van te komen. Acteurs die rollen speelden in A Rainy Day in New York, zoals Timothée Chalamet en Rebecca Hall, doneerden hun volledige salaris al eerder aan Time's Up en andere goede doelen, maar Jude Law, die ook een hoofdrol had in de film, vindt het jammer dat de film hoogstwaarschijnlijk nooit het daglicht zal zien.

Zo zegt de acteur, momenteel te zien in Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald: ''Ik vind het bijzonder jammer. Het is een goede film en ik zou hem echt graag willen zien. Wat ook niet vergeten moet worden is dat er héél veel mensen keihard aan gewerkt hebben, onder wie ikzelf. Het is zonde dat die inzet niet beloond wordt''.

Wat ook zeker niet helpt is dat de film naar verluidt een scene bevat waarin een oudere man flirt met een 15-jarig meisje. Allen lijkt ondertussen geen nieuwe productie gepland te hebben, waardoor 2018 het eerste jaar in vier decennia is waarin geen film van hem uitkomt.

NieuwsFilm