Chris Evans sloeg rol 'Captain America' bijna af wegens paniekaanvallen

Chris Evans sloeg rol 'Captain America' bijna af wegens paniekaanvallen

En begon ook te twijfelen over zijn carrière als acteur...

Het zal vast geen geheim zijn dat Chris Evans heel wat mooie tijden meegemaakt heeft toen hij als twintiger aan luchtige titels werkte als Not Another Teen Movie en The Perfect Score. Maar naarmate de rollen serieuzer werden begon de 38-jarige Amerikaan meer last te kregen van zijn zenuwen.

Evans, nu te zien in Apple TV+-serie Defending Jacob, ging pas geleden een interview met The Hollywood Reporter aan. Daar is uitgekomen dat Evans op een gegeven moment overwoog te stoppen met acteren. De rol van Captain America: The First Avenger was bijna naar een ander gegaan.


Nachtmerrie
Voordat hij de Marvel-held tot leven had gebracht werkte Evans aan het biografische drama Puncture. Het leverde veel, kleine paniekaanvallen op. "Ik kreeg er genoeg waardoor ik mezelf ging afvragen of ik wel het juiste pad volgde," vertelt hij.

"Soms heb je maar een stukje van een nachtmerrie nodig om wakker te worden. Ik ging echt denken: 'Ik weet niet zeker of [acteren] wel juist is voor mij. Ik weet niet of ik me wel zo gezond voel als ik hoor te zijn."


Verliefd
Om van zijn aanvallen af te komen sprak Evans met allerlei mensen, waaronder Robert Downey Jr. en Marvel-hoofd Kevin Feige. "Ze begrepen waarom ik twijfelde en zeiden dat ik mijn beslissing [om de rol af te slaan] had gemaakt uit angst, wat niet onwaar was. Ze zeiden: 'Dat kan je niet maken. Zo kan je niet leven.'"

Uiteindelijk accepteerde Evans de rol van Captain America. "Het is de beste beslissing die ik ooit gemaakt heb," eindigt hij. "En dat heb ik echt aan Kevin Feige te danken, die hardnekkig was en mij hielp een grote fout te voorkomen. Om eerlijk te zijn, alle zaken waar ik bang voor was zijn nooit echt werkelijkheid geworden. Heel snel werd ik verliefd op Steve Rogers."

NieuwsFilm

meest populair