Captain America: The First Avenger (2011)

When patriots become heroes

Visueel uitstekend verzorgd spektakel, dat jammer genoeg clichématig in elkaar is gezet.
play

6,6 details

  • 124 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigde Staten
124 Min Verenigde Staten

Captain America is het verhaal van Steve Rogers, een jonge Amerikaan die besluit deel te nemen aan een experimenteel legerprogramma dat hem verandert in supersoldaat Captain America. In zijn nieuwe rol vecht hij mee in de Tweede Wereldoorlog, en dan met name tegen de organisatie Hydra en haar leider Red Skull.

Alt titel
Captain America
Regie
Joe Johnston
Cast
Samuel L. Jackson, Chris Evans, Tommy Lee Jones, Sebastian Stan, Stanley Tucci, Hayley Atwell, Hugo Weaving, Richard Armitage, Dominic Cooper, Toby Jones, Neal McDonough, JJ Feild, Derek Luke, Ken Choi, Lex Shrapnel, Bruno Ricci.
Budget
$ 140.000.000
Opbrengst
$ 365.762.652
Release
22.07.2011
Release NL
28.07.2011
Release DVD
27.12.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Joe Johnston | Cast: Chris Evans (Steve Rogers/Captain America), Hugo Weaving (Johann Schmidt/Red Skull), Hayley Atwell (Peggy Carter), Tommy Lee Jones (Colonel Chester Philips), e.a. | Speelduur: 125 minuten | Jaar: 2011

Fans van bovennatuurlijke superhelden konden de afgelopen jaren hun hart ophalen. We maakten kennis met rivaliserende mutanten in de X-Men-films, de menselijke spin in de Spider-Man-trilogie, en met de leden van een speciaal team. Ingewijden weten allang wat een experimenterende professor, een rijke wapenhandelaar en een Noorse god met elkaar te maken hebben. De Hulk, Iron Man en Thor komen in 2012 samen als The Avengers, maar niet voordat er nog een held is geïntroduceerd.

Aan het filmpubliek dan, stripkenners weten al over wie het gaat. Het was 1941 toen Marvels eerste editie van Captain America ophef veroorzaakte in de Verenigde Staten. De tekening van een supersoldaat die Hitler een stomp geeft, nog voordat Amerika iets met WOII te maken had, was een speels, maar ook zeker een gewaagd politiek statement. In de geest van de tijd heeft regisseur Joe Johnston (Jumanji, The Wolfman) de strip tot leven gebracht. Speels is zijn wending aan de geschiedenis nog steeds, maar gewaagd is het niet te noemen; het verhaal zit helaas vol met clichés.

videotrailers & clips

alle artikelen (98)

Captain America: The First Avenger Nieuwsberichten

Laatste reacties

adofmirosch

"...[quote=Frietgezicht]Ach gut,wil je je berichtje die al boven staat weer onderaan hebben?Aandacht tek......"

Frietgezicht

"...[quote=Tarkus]Als aanloop naar de 2de film deze eens opnieuw bekeken. Blijft goed en spannend, toch......"

Orangey

"...Lekker patriotisch suprheldn/avonturenfilm. is op alle vlakken zeer aardig, maar niet erg goed. wel......"

Captain America: The First Avenger

acties