'Chris Evans wilde eigenlijk helemaal geen Captain America zijn'

Robert Downey Jr. haalde hem uiteindelijk over.

In het Marvel Cinematic Universe speelde acteur Chris Evans lange tijd een van de belangrijkste rollen, namelijk die van de immer moreel rechtvaardige en betrouwbare Captain America. Een rol die hij in drie solofilms en de Avengers-films speelde.

Maar wat je misschien nog niet wist, is dat Evans de rol van Captain America tweemaal afwees voordat hij zijn handtekening onder het contract zette en de rol accepteerde die zijn leven en carrière voor altijd veranderde.

Captain America afwijzen
Tegenwoordig zou je je bijna niemand anders kunnen voorstellen in de rol van Captain America. Maar goed, Evans had wat overtuigingskracht nodig, blijkt uit het boek The Story of Marvel Studios: The Making of the Marvel Cinematic Universe.

De site CBR meldt dat Evans lange tijd twijfelde. Het was producent Joel Silver (met wie Evans werkte aan de film The Losers) die het idee pitchte bij Kevin Feige dat Evans geschikt was voor de rol van Captain America.

En het blijkt dat acteur Robert Downey Jr. een gesprek voerde met Evans om hem ervan te overtuigen dat hij de rol moest aannemen. Zoals dat dan heet: de rest is geschiedenis.

NieuwsFilm

meest populair