Poll

Welke van 5 Bourne-films vind jij de beste?

Er verschenen vier films met Matt Damon en een spin-off.

door Bram de Groot om 06:55 in Poll
In 2002 verscheen de film The Bourne Identity met acteur Matt Damon. Regisseur Doug Liman verfilmde het gelijknamige boek van auteur Robert Ludlum en het eindresultaat was een groot succes en leverde nog vier films op.

In eerste instantie leek het erop dat het bij drie films met Damon zou blijven. Na het eerste deel en de twee vervolgfilms The Bourne Supremacy (2004) en The Bourne Ultimatum (2007) van regisseur Paul Greengrass was het een mooi moment om te stoppen.

Toch verscheen er in 2012 een spin-off met The Bourne Legacy van Tony Gilroy en met Jeremy Renner als Aaron Cross. Ondanks de nodige dollars omzet, was de ontvangst te mager voor een vervolg. Het was reden genoeg dat Damon voor een derde keer terugkeerde in het financiële succes Jason Bourne uit 2016.

Welke Bourne is jouw favoriet
Of Damon terug gaat keren voor een vijfde film rond zijn Jason Bourne is nu nog onbekend, maar er zijn wel plannen voor een zesde film in de reeks. Hieronder de kans om te stemmen op jouw favoriet!5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

1. Ultimatum 8,5
2. Supremacy 8
3. Identity 7,5
4. Jason Bourne 6
5. Legacy 5,5

Vooral de delen van Greengrass zit een lekker tempo in met spannende sfeer.

Monojaxx

Avatar

Ik moet eerlijk bekennen dat ik er nog nooit één gezien heb!

Master Of Films

Avatar

Identity/Supremacy/Ultimatum zie ik echt als 1 lange, maar geweldige film. Smiley face
Legacy leek meer op een tv pilot voor de CW. Jason Bourne was niet slecht, maar eigenlijk overbodig. De trilogie van Bourne was meer dan nodig om zijn verhaal te vertellen.

eltorro

Avatar

Over het algemeen een tegenvallende reeks. Deel één was goed, deel 2 een stuk minder en vanaf deel 3 zijn de films eigenlijk allemaal slecht.

Het hoge tempo en vervelende camera werk/editing vanaf deel 2 verpesten het. Het haalt de spanning uit de actie scenes. Het helpt ook niet mee dat het verhaal in de vervolg delen niet veel voorsteld.

Chris23

Avatar

Kvind Legacy leuker dan alle andere delen die na Identity zijn gekomen.
In de making of zie je dat Renner best wat stunts zelf doet ook.
Jammer dat daar nooit een vervolg op is gekomen.

NieuwsFilm