Blu-ray

Blu-ray review 'Spies in Disguise' met Tom Holland en Will Smith

Grote namen in bescheiden animatiesuccesje.

door Bram de Groot om 14:06 in Blu-ray
Regie: Jason Cabell | Cast: Will Smith (Lance Sterling), Tom Holland (Walter Beckett), Rashida Jones (Marcy Kappel), Ben Mendelsohn (Killian), Reba McEntire (Joy Jenkins) e.a. | Speelduur: 92 minuten | Bioscooprelease: 25.12.2019 | FilmTotaal recensie: 2 sterren

Het had zo een plot kunnen zijn van een live action-actiekomedie. Een moedige agent moet samenwerken met een tiener... We hebben het vaker gezien. Het enige verschil: in Spies in Disguise (of Spionnengeheimen) verandert de agent in een duif. Deze animatiefilm komt nog uit de koker van 20th Century Fox en met stemmen van maximale namen werd Spies in Disguise een minimaal succes.

In de States startte de $100 miljoen kostende animatiefilm in het eerste weekend met een zeer zwakke $11,4 miljoen en eindigde wereldwijd op een te magere $171,6 miljoen. Bij de critici deed de animatiefilm met stemmen van Will Smith en Tom Holland het best goed, met 75% op Rotten Tomatoes. De gemiddelde beoordeling staat op 6.47/10. Het publiek op RT was positiever: 92% (4.43/5).


Actierijke animatie!

Superspion Lance Sterling en de jonge wetenschapper Walter Beckett zijn tegenpolen van elkaar. Lance is charmant, geestig en vol zelfvertrouwen. Walter is dit niet. Maar wat Walter mist in sociale vaardigheden maakt hij goed met zijn kennis en uitvindingen. Samen moeten ze het kwaad het hoofd bieden, ook al verandert Lance in een... Duif!

Blu-ray: Spies in Disguise / Spionnengeheimen

Discs: 1 x Blu-ray | Release: mei 2020 | Beeld: 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 7.1, Nederlands Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8712626075349 | Met dank aan: 20th Century Fox Home Entertainment

De schijf van deze uitgave van Spies in Disguise zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. Op de voorkant de vele figuurtjes en op de achterkant een lijst met (speelse) extra's. De leeftijd: 6 jaar.[/b]

Beeld & geluid

Uiteraard is het weer volop genieten in High Definition. Ondanks dat er prachtige HD en 4K-uitgaven zijn van live actionfilms, blijft het een genot om naar High Def-animatiefilms te kijken. De kleuren zijn voortreffelijk en de scherpte is subliem. Spies in Disguise is overigens geen beeldvullende animatiefilm.

De geluidstrack komt via een DTS-HD 7.1 track en die doet het prima door onder meer de muzikale bijdrage van Theodore Shapiro (Bombshell, Captain Underpants: The First Epic Movie). Ook is er een Nederlandse track (DD 5.1) met stemmen van onder meer John Williams (Lance) en Buddy Vedder (Walter).

Bonusmateriaal

De extra's zijn erg speels met een korte speelduur. Inhoudelijker is Infiltrating Blue Sky Studios waarin we een kijkje achter de schermen krijgen bij de animatiestudio Blue Sky Studios, bekend van Ice Age en Rio. Daarnaast zijn er video's over de gadgets (The Top Secret Guide to Gadgets), enkele muziekclips, andere muzikale bijdragen en een Gallery.

Je kunt de film ook afspelen in de Super Spy Mode. Deze afspeelmodus zorgt ervoor dat je tijdens het kijken van de film toegang krijgt tot wat kleine extra's.

Wat vind jij van Spies in Disguise?

Was jij onder de indruk van Spies in Disguise? Of is dit niet een animatiefilm die jij zou aanzetten? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair