Algemeen

Tweede hybride dinosaurus voor 'Jurassic World' onthuld

Een wat opmerkelijk beest.

door Jim Pedd om 09:36 in Algemeen
Er is concept art vrijgegeven voor Jurassic World. Die bevestigt dat er nog een hybride dinosaurus gepland stond voor de film uit 2015. We hadden bijna een Stegoceratops te zien gekregen.

De film draait om een volledig functioneel park op Isla Nublar, waar de plannen van John Hammond eindelijk gerealiseerd zijn. In een poging om de bezoekerscijfers op te krikken, besluit de leiding van Jurassic Worlds om hybride dinosaurussen te maken. Dat leidt tot het ontstaan van de Indominus Rex, een gevaarlijk beest dat veel te slim is en losbreekt.

Twee hybrides
In de uiteindelijke film zat maar een hybride en dat was dus de Indominus Rex. Tijdens de preproductie werd ook de Stegoceratops bedacht, een dinosaurus die er wel heel mooi uitziet, maar misschien is het goed dat die er niet in zat. De Indominus Rex werd niet zo goed ontvangen als de T-Rex en de Velociraptors.

Hieronder kan je de Stegoceratops zien!


9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

JohnP

Avatar

Waarom zouden ze dit ook doen? Laat het nou bij de basis, daar is al genoeg variatie mogelijk wat mij betreft. Ja, het is al fictie maar die hybride dinos maken het er voor mij niet "echter" op.

adofmirosch

Avatar

Ik zelf vond de Indominus Rex wel toch gedaan. Maar ik heb liever realistische dino´s voortaan.

Monojaxx

Avatar

Er zijn ondertussen duizenden soorten bekend die 'echt' geleefd hebben met daartussen soorten die er echt heel bizar uit zagen. Nog nooit begrepen waarom gekozen is voor hybriden dinosauriërs? Ik vind zelfs JP3 nog beter dan JW1 en 2 bij elkaar. Wat een verkrachting van deze mooie franchise waar zoveel meer uitgehaald had kunnen worden.

Ereptile

Avatar

De hybride dinosaurussen werden gemaakt als een soort van bio-organisch wapen, gebaseerd op dinosaurus DNA.

Ben er zelf ook geen fan van dat ze dat zo hebben gedaan. Er zijn inderdaad vele interessante echte dino's die ze hebben kunnen introduceren maar er moest een modern tintje aan komen blijkbaar.

Trouwens, de Stegoceratops was even in Jurassic World te zien geloof ik op een beeldscherm, vlak voordat Blue die gozer van InGen opeet.

Coola

Avatar

Zie het probleem nog steeds niet. Tuurlijk er zijn vele soorten dinosauriërs, maar de I-Rex en indoraptor waren frickin awesome. Maar wees blij er is al lang bekend gemaakt dat de indoraptor de laatste hybride in de franchise was.

Ik blijf er bij dat ze met het einde van JW2 de perfecte weg ingeslagen zijn.

Chrischzz

Avatar

Het probleem is dat het altijd grootser en gevaarlijker moet..

En met de Spinosaurus en de T-Rex hebben ze de meest gevaarlijke en grootste wel gehad.. Zowel in de film als verhaal, maar ook in het echt voor de bioscoopbezoekers.. En om nu weer te focussen op de Velicoraptors..

Nu na 5 films is het wel echt een beetje uitgemolken denk ik. Het 5e deel was al behoorljijk ongeloofwaardig.

Monojaxx

Avatar

@Chrischzz

Wat dacht je van de Carcharodontosaurus, Therizinosaurus, Utahraptor, Deinocheirus en Giganotosaurus!

Daar zou de T-Rex het erg moeilijk aan gehad hebben, hetzij dat de meeste elkaar nooit tegen waren gekomen ivm verschillende tijden waarin zij leefden, maar in film kan alles. Dit soort bizarre dieren hadden ze ook kunnen gebruiken.

Artificialis

Avatar

Ach, ze hadden best een verblijf mogen laten zien waarin dit beest rondliep. De film had er sowieso goed aan gedaan om de 'dierentuin' iets meer in beeld te brengen. De marketing suggereerde dat we naar een soort visueel attractiepark zouden gaan.

Het ging natuurlijk pas echt mis toen in Fallen Kingdom werd besloten om op Michael Bay achtige wijze het eiland op te blazen. Serieus, welke gek heeft dat bedacht? Elke kans om in de toekomst van de franchise nog wat met Isla Nublar te gaan doen is met deze actie volledig verpest.

NieuwsFilm

meest populair