Algemeen

Bizar: 'Planet of the Apes' maar dan in het echt... Apen stelen coronamedicijn

In Delhi, India gaat het helemaal mis met een coronamedicijn.

door Jim Pedd om 18:48 in Algemeen
De Planet of the Apes-films laten zien hoe een chimpansee met de naam Caesar ontzettend slim wordt, nadat er een Alzheimer-medicijn op hem getest wordt. Hij leert zelfs praten en neemt gaandeweg de franchise vordert de wereld over. Deze week gebeurde er iets vreemds in India.

Volgens Sky News ontsnapte een groepje apen in een laboratorium in Delhi. Een groepje Resusapen viel een labmedewerker aan en wist daarbij een aantal monsters van bloedonderzoeken te stelen. De monsters kwamen van drie patiënten die het coronavirus hadden. Later werd een van de apen gespot terwijl hij op een van de bloedbuisjes kauwde.

Planet of the Apes
Op het internet zien we nu tal van reacties terug waarin mensen vergelijkingen trekken tussen de Planet of the Apes-franchise en deze gebeurtenis. De connectie tussen deze groep apen en de franchise is natuurlijk snel gelegd.
De Planet of the Apes-franchise is gebaseerd op het boek van de Franse schrijver Pierre Boulle uit 1963. Sinds zijn boek uitkwam, verschenen meerdere live-action films in de franchise. Ondertussen werkt Disney aan een reboot.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair