Netflix

3 kneitergoede films die nu gewoon op Netflix staan

Ontdek de goudmijn die Netflix te bieden heeft!

door Jeffrey Kouters om 22:30 in Netflix
Netflix heeft honderden films in zijn catalogus staan. Soms zie je dan ook door de bomen het bos niet meer. Wij hebben door de catalogus heen gesnoeid en hebben vandaag vijf interessante, sterke Hollywoodfilms - die dus gewoon op Netflix staan - voor je op een rijtje gezet.

The King (2019)
Regie: David Michôd | Cast: Timothée Chalamet, Robert Pattinson, Joel Edgerton, e.a.
Prins Hal verslindt vrouwen en alcohol als de malle. Wanneer zijn vader komt te overlijden, moet hij zijn leven drastisch veranderen om de troon over te kunnen nemen. Maar daar zit hij eigenlijk niet op te wachten. Als de machtige koning Henry V krijgt hij te maken met vijandigheden binnen en buiten de kasteelmuren.

American Factory (2019)
Regie: Steven Bognar & Julia Reichert | Met: Junming Wang, Sherrod Brown, Dave Burrows, e.a.
In deze Oscarwinnende documentaire American Factory laait de hoop op als een Chinees bedrijf een fabriek in het vervallen Ohio heropent, waardoor duizenden mensen weer aan het werk kunnen. Een botsing van culturen lijkt echter deze Amerikaanse droom te vernietigen.

Crazy Rich Asians (2018)
Regie: Jon Chu | Cast: Constance Wu, Henry Golding, Awkwafina, e.a.
Rachel, een sympathieke lerares uit New York, ontdekt dat haar vriend Nick steenrijk is wanneer ze zijn familie ontmoet bij een bruiloft in zijn thuisland Singapore. Dat maakt hem een van de meest gewilde mannen. In Singapore worstelt Rachel met haar eigen komaf.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Onomatope

Avatar

Beste Ft... als taalpurist heb ik geprobeerd om jullie vocabularium wat te verbreden door te wijzen op jullie veelvuldig gebruik van het non-woord ‘kneiter ‘. Ik had al snel enkele medestanders waardoor jullie (m.u.v. J. Kouters) warempel synoniemen zijn gaan gebruiken... waarvoor dank! Bij deze nog een puntje van feedback... probeer ook eens wat meer kleur te brengen in ‘....die nu gewoon op Netflix staan’. Als je de site geregeld doorscrolt wordt het ronduit irritant. Hopend op enkele medestanders en een vleugje taalcreativiteit in de soms heel povere schrijfstijl. Grt!

Maac

Avatar

Bekritiseert de frequentie van een bepaald woord, maar strooit aan lopende band met beletseltekens. Gebruikt met regelmaat geen hoofdletter wanneer het moet en wel wanneer het niet moet.

De boodschap zal ongetwijfeld goed bedoeld zijn, maar het wordt in dit geval niet verkondigd door een taalpurist.

Robin krimp

Avatar

Wel mooie films maar ik vind dat de film Midway erbij moet staan

KeesjeNL

Avatar

The King is geweldig !

DennisDean

Avatar

Wow Onomatope, wat een misplaatst zelfvertrouwen. Gelukkig zijn er niet veel mensen zoals jij.

Fluffer

Avatar

Ik vind ook dat FT steeds dezelfde vervelende uitdrukkingen gebruikt , zijn er eigenlijk ook films die niet “gewoon” op Netflix staan ?

NieuwsFilm

meest populair