Celebrity

John Cusack legt chaotische Chicago-oorlog vast op video en wordt aangevallen

"Het werd opeens angstig en gewelddadig."

door FilmTotaal om 09:05 in Celebrity
De dood van de Afro-Amerikaanse George Floyd - die in een supermarkt mogelijk wilde betalen met vervalst geld - heeft naar meerdere demonstraties en plunderingen geleid in de Verenigde Staten. Acteur John Cusack volgde de desorganisatie afgelopen zaterdag in Chicago. Hij legde veel ervan vast.

Via zijn Twitter-account deelde hij diverse momenten mee. Waaronder hoe een grote groep activisten zich bij een luxueus hotel van president Donald Trump verzamelt, diverse winkels die leeggeroofd worden en ordehandhavers die Cusack niet in de buurt willen hebben.


Chaos
De 53-jarige Amerikaan uit films als Identity en 1408 was op pad met zijn fiets. Toen hij het geweld van een brandende auto filmde met z'n telefoon werd hij weggejaagd door agenten met stokken. Zie de video hieronder.

Volgens Cusack had hij met andere agenten gesproken die de woede van de demonstranten begrepen, maar ook zij konden niet kalm blijven toen de plunderingen en aanvallen toenamen. Cusack vertelde dan ook over de sfeer: "Het werd opeens angstig en gewelddadig. Snel veranderde het in chaos."NieuwsFilm

meest populair