1408 (2007)

Based on the terrifying story by Stephen King

Zo nu en dan een sterke, effectieve horrorfilm.
play

6,7 details

  • Drama
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
Verenigde Staten

Mike Enslin is een niet al te succesvolle schrijver van boeken over bovennatuurlijke fenomenen. Als research voor zijn nieuwe boek gaat hij op zoek naar de beruchte kamer 1408 in een New Yorks hotel. Vastbesloten te bewijzen dat de verhalen rondom de kamer een mythe zijn, schrijft hij zich in als gast, ondanks waarschuwingen van Mr. Olin, de hotel-eigenaar.

Regie
Mikael Håfström
Cast
John Cusack, Tony Shalhoub, Johann Urb, Andrew Lee Potts, William Armstrong, Paul Birchard, Eric Meyers, Drew Powell, Kim Thomson, Margot Leicester, Walter Lewis, David Nicholson, Holly Hayes, Alexandra Silber, Emily Harvey.
Budget
$ 25.000.000
Opbrengst
$ 94.679.598
Release
06.12.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Mikael Håfström | Cast: John Cusack (Mike Enslin), Samuel L. Jackson (Gerald Olin), Mary McCormack (Lily Enslin) e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2007

Het komt regelmatig voor in Hollywood dat de aanwezigheid van een grote ster in een film breed wordt uitgemeten in de marketingcampagne, terwijl de acteur of actrice in kwestie slechts een kleine bijrol vervult. Een goed voorbeeld hiervan is de reclame voor Welcome To Collinwood in 2002, waarin vooral George Clooney naar voren werd gebracht. Hij was uiteindelijk niet veel langer dan vijf minuten op het scherm te zien. Hetzelfde lijkt het geval te zijn met horrorfilm 1408. Op de poster staan Samuel L. Jacksons naam en hoofd naast die van John Cusack, terwijl Jackson nog geen kwartier in de film voorkomt. Maar deze keer valt het behoorlijk mee met de valse marketing.

Jackson heeft namelijk de op één na grootste rol in de film en is minstens zo’n grote ster als Cusack. Het propaganderen van zijn naam en gezicht is daarmee gerechtvaardigd. Hooguit zou zijn bijdrage wat minder benadrukt kunnen worden, aangezien het Cusack is die als hoofdrolspeler bijna de gehele film in beeld is. Cusack, een geliefd acteur dankzij zijn rollen in jaren tachtig tienerfilms als Say Anything en Sixteen Candles, en recenter in o.a. Grosse Point Blank, Being John Malkovich en High Fidelity, is het zwaartepunt van 1408. Bijna de hele film lang slaat de kijker hem gade in een en dezelfde kamer, waar hij als Mike Enslin externe en interne demonen bestrijdt.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

1408 Nieuwsberichten

Laatste reacties

Moviespecialist

"...Erg goede thriller van Stephen King die succesvol is verfilmt. De film is naar mijn mening erg goe......"

Bilbo

"...Als een niet zo groot horrorliefhebber als ik deze film fantastisch vind, moet ie wel goed zijn. 8!......"

MovieMazzter

"...Must see !..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

1408

acties