Deze spannende parel op Netflix zet je waarschijnlijk meteen aan voor een avond prima filmvermaak

Deze spannende parel op Netflix zet je waarschijnlijk meteen aan voor een avond prima filmvermaak

Iedereen zou '1408' van Mikael Hafstrom echt een keertje moeten zien!

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix het misdaaddrama 1408 van regisseur Mikael Håfström, die je kunt kennen van Outside the Wire en Escape Plan.

1408
De horrorfilm uit 2007 is gebaseerd op een boek van Stephen King en heeft een hoofdrol John Cusack. Bijrollen gingen naar onder meer Samuel L. Jackson en Tony Shalhoub. De ontvangst van de film is goed te noemen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (80%): "1408 is gebaseerd op psychologische spanning in plaats van openlijk geweld en bloedvergieten en is een werkelijk griezelige thriller met een sterke hoofdrol van John Cusack."

Reacties
"1408 is altijd weer als ik hem opzet, een leuke film, fijne duistere sfeer en goed acteerwerk van Cusack maken deze film nog steeds erg vermakelijk. Ze hebben er zeker aandacht aan besteed hoe je de hotelkamer ook dreigend kan maken, doet mij ook een beetje denken aan de film 'Panic Room' waar ook de meeste scenes zich afspelen in 1 ruimte, en dat is ook hier zeker geslaagd," schreef T1000 op Moviemeter.



Mcdaktari schreef op Moviemeter: "Dit vind ik één van de beste Stephen King verfilmingen. Echt horror vind ik dit niet, maar Mystery is inderdaad een betere naam. Dit is ook zo'n film die je gerust vaker dan 1 keer kunt kijken. Tenminste, voor mij is het in ieder geval geen straf om 1408 te herzien."

Op Netflix
De $25 miljoen kostende film was een financieel succes en bracht meer dan $94 miljoen op aan de Box Office. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.


Synopsis: Mike Enslin is een niet al te succesvolle schrijver van boeken over bovennatuurlijke fenomenen. Als research voor zijn nieuwe boek gaat hij op zoek naar de beruchte kamer 1408 in een New Yorks hotel. Vastbesloten te bewijzen dat de verhalen rondom de kamer een mythe zijn, schrijft hij zich in als gast, ondanks waarschuwingen van mr. Olin, de hoteleigenaar.

NieuwsFilm

meest populair