Woedende Harvey Weinstein eiste dat er in Ghibli-meesterwerk (1997) geknipt werd

Woedende Harvey Weinstein eiste dat er in Ghibli-meesterwerk (1997) geknipt werd

De zoveelste die een nare ervaring met Weinstein heeft gehad.

Het is natuurlijk alom bekend dat Harvey Weinstein geen lieverdje is, gezien zijn veroordeling voor seksueel misbruik van talloze vrouwen en bijbehorende gevangenisstraf. Ook in zijn functie als producent had hij zo zijn streken, getuige het volgende verhaal.

In zijn nieuwe memoires heeft Steve Alpert van de Japanse animatiestudio Studio Ghibli zich uitgesproken over dreigementen die Weinstein ooit naar hem zou hebben geuit. De filmmagnaat was van mening dat Princess Mononoke, Hayao Miyazaki's meesterwerk uit 1997, veel te lang duurde en dat er behoorlijk in geknipt moest worden.

Looptijd reduceren
Alpert werkte destijds in de internationale divisie van Studio Ghibli en kreeg ervan langs toen hij Weinstein moest vertellen dat Miyazaki weigerde om de looptijd van Princess Mononoke van 135 minuten te reduceren naar anderhalf uur. De afspraak met Miramax was dat de film gewoon uitgebracht mocht worden zoals-ie was, dus Miyazaki stond volledig in zijn recht.

Weinstein was hier allesbehalve blij mee en reageerde zich af op Alpert met de volgende woorden: "If you don't get him to cut the f-king film you will NEVER WORK IN THIS F*KING INDUSTRY AGAIN! DO YOU F*KING UNDERSTAND ME?!! NEVER!!"

Solide succes
Miyazaki en Alpert luisterden niet naar Weinstein en brachten Princess Mononoke uit zoals deze bedoeld was. De film werd een solide succes in de Verenigde Staten. Weinstein zou later gelijksoortige capriolen uithalen bij andere regisseurs, zoals bij Bong Joon Ho met diens film Snowpiercer (2013).

NieuwsFilm

meest populair