Algemeen

Jay en Silent Bob zijn verwijderd uit 'Moose Jaws'

Kevin Smith wilde dat zijn komische horrorfilm op eigen benen kwam te staan.

door Timothy van Damme om 09:33 in Algemeen
Kevin Smith is ondanks de tegenvallende ontvangst nog altijd van plan zijn True North Trilogy af te ronden met Moose Jaws. Dat zal echter wel gebeuren zonder zijn populaire personages Jay en Silent Bob.

Smith probeert de film al sinds 2015 van de grond te krijgen. De enige synopsis die we tot nu toe kregen, was "Jaws, maar dan met een eland". De andere films uit zijn True North Trilogy zijn Tusk en Yoga Hosers, die niet heel goed ontvangen werden.

Iconisch
Tijdens de zelfgekozen quarantaine vanwege COVID-19 heeft Smith zich toegelegd op het herwerken van scripts. Eerder rondde hij een eerste versie van Mallrats 2 af. Ook Clerks III heeft nog altijd zijn aandacht.

Tijdens een interview gaf hij aan dat hij daarna met Moose Jaws aan de slag is gegaan. Omdat hij wil dat die film op zichzelf staat, heeft hij besloten het iconische duo Jay en Silent te verwijderen. In een eerste versie waren zij nog een belangrijk element.

Plezier
Het gerucht ging zelfs dat Smiths alter ego Silent Bob zou sterven in Moose Jaws. Dat blijkt dus gelukkig niet langer het geval, waardoor zijn aandeel in de View Askewniverse veilig lijkt gesteld.

De regisseur heeft de film de afgelopen jaren met veel plezier gepitcht aan vrienden en bekenden. Als reactie kreeg hij vaak een verbaasde blik of de reactie dat de omschrijving niet voldoende is voor een volledige film. Daar denkt hij zelf dus anders over.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

deregtx

Avatar

Tusk was goed maar het vervolg....

NieuwsFilm

meest populair