Humor

Fun Fact: Bill Pullman voorkwam dat 'Independence Day' een sh*t-titel kreeg

Eindelijk een bemoeienis van de studio die er niet doorheen kwam!

door Arjen Rooseboom om 11:03 in Humor
"Vandaag vieren wij onze onafhankelijkheidsdag"! Wie kent deze iconische zin niet uit één van de beste filmspeeches ooit vertoond.

Maar kan je je überhaupt voorstellen dat President Whitmore (de rol van Bill Pullman) bijna iets heel anders had geroepen als de betweterige studiobazen (het zal weer eens niet) hun zin hadden gekregen?

Tijdens de opnames van Independence Day was er een meningsverschil tussen het creatieve team Dean Devlin/Roland Emmerich enerzijds en de hoge heren van (toen nog) 20th Century Fox anderzijds.

FOX wilde namelijk niet dat deze spektakelfilm een te algemene titel zou krijgen en dus moest Independence Day eigenlijk Doomsday gaan heten.

Wakker worden, licht, geluid, camera en actie!
De volgende dag zouden zij de knoop doorhakken, terwijl de speech nog moest worden opgenomen. Toen Devlin dit besprak met Pullman, gaf die opdracht om 's avonds laat alle figuranten en crewleden op te trommelen en werd in diezelfde nacht de toespraak geschoten en direct gemonteerd, zodat deze de volgende dag kon worden getoond. En zo geschiedde.

Zou je nog steeds kippenvel krijgen bij onderstaande clip als Pullman met "Vandaag annuleren wij onze Doomsday" of wat dan ook was geëindigd?


6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Ik wil hierbij President Whitmore, oh ik bedoel Bill Pullman ontzettend bedanken dat ID4 (ook wel Independence Day genoemd) geen sh!t titel kreeg. Smiley face

PickleRick

Avatar

Wat een crappy titel inderdaad. Independence Day was al wel een beetje cheesy, maar dat werkte in het geheel nog wel. Doomsday is gewoon echt slecht. Net als van die TV series die één klein minuscuul idee pakken en daar dan een hele serie omheen proberen te bouwen zoals een vampier die misdaden oplost met een detective als partner.

bagheera1801

Avatar

Love that speech! Kippenvel, iedere keer.

Xenolicker

Avatar

Proost Bill! Pak nog een pul, man!

chefry1983

Avatar

Toch blijft de film nog steeds een spektakel om te zien. Vooral de nostalgische waarde

Frietgezicht

Avatar

Hij had beter het shit vervolg kunnen voorkomen.

NieuwsFilm

meest populair