Fun Fact: Bill Pullman voorkwam dat 'Independence Day' een sh*t-titel kreeg

Fun Fact: Bill Pullman voorkwam dat 'Independence Day' een sh*t-titel kreeg

Eindelijk een bemoeienis van de studio die er niet doorheen kwam!

"Vandaag vieren wij onze onafhankelijkheidsdag"! Wie kent deze iconische zin niet uit één van de beste filmspeeches ooit vertoond.

Maar kan je je überhaupt voorstellen dat President Whitmore (de rol van Bill Pullman) bijna iets heel anders had geroepen als de betweterige studiobazen (het zal weer eens niet) hun zin hadden gekregen?

Tijdens de opnames van Independence Day was er een meningsverschil tussen het creatieve team Dean Devlin/Roland Emmerich enerzijds en de hoge heren van (toen nog) 20th Century Fox anderzijds.

FOX wilde namelijk niet dat deze spektakelfilm een te algemene titel zou krijgen en dus moest Independence Day eigenlijk Doomsday gaan heten.

Wakker worden, licht, geluid, camera en actie!
De volgende dag zouden zij de knoop doorhakken, terwijl de speech nog moest worden opgenomen. Toen Devlin dit besprak met Pullman, gaf die opdracht om 's avonds laat alle figuranten en crewleden op te trommelen en werd in diezelfde nacht de toespraak geschoten en direct gemonteerd, zodat deze de volgende dag kon worden getoond. En zo geschiedde.

Zou je nog steeds kippenvel krijgen bij onderstaande clip als Pullman met "Vandaag annuleren wij onze Doomsday" of wat dan ook was geëindigd?


NieuwsFilm

meest populair