Algemeen

William Shatner (89) wil terugkeren als Captain Kirk in nieuwe 'Star Trek'

Geen vernieuwing, maar juist nostalgie.

door Arjen Rooseboom om 10:09 in Algemeen
Er is geen filmfranchise die de laatste tijd zoveel heen en weer schommelt als Star Trek. Een vierde film in de meest recente reeks lijkt definitief van de baan. Een reboot met nieuwe personages is wel in de maak, maar daar horen we ook bar weinig meer van.

Op televisie is de franchise momenteel wel helemaal 'hot'. Er staan meerdere series op de planning en het weerzien met Patrick Stewart als Jean-Luc Picard is een groot succes met Star Trek: Picard. En nu lijkt een andere oud-kapitein ook niet te beroerd om de ruimte weer in te gaan.

Tijdens een gesprek met METRO UK werd aan acteur William Shatner (die Captain James T. Kirk speelde in 7 films en de eerste televisieserie) gevraagd of hij zou terug willen keren in zijn beroemde rol: "Als ze het schrijven en het is een grote rol en het klinkt logisch, dan graag! Wel een film, geen serie. En geen cameo alleen maar om mijn gezicht te tonen".

Afscheid?
De laatste keer dat we Shatners Kirk zagen, was in 1994 in Star Trek: Generations waarin het geliefde personage sneuvelde. Lang ging het gerucht dat Shatner kort zou opduiken in de 2009-versie, maar dat is dus nooit gebeurd, omdat het een cameo betrof en geen volwaardige rol.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair