Rechtszaak rondom 'Black Panther' eindelijk voorbij

Het probleem lag bij de muziek.

Twee jaar geleden werd Black Panther gigantisch sterk onthaald. De superheldenfilm bracht wereldwijd maar liefst 1,34 miljard dollar op en wordt ook gezien als een van de betere Marvel-projecten. Ook won de film maar liefst 3 Oscars, waaronder die voor Best Original Score, maar dit kreeg nog een staartje...

Regisseur Ryan Coogler had namelijk aan de artiest Kendrick Lamar gevraagd om de muziek voor de film te maken. Ondanks het feit dat die goed in de smaak viel, kwam er ook kritiek op het nummer Pray For Me. Een rockband genaamd Yeasayer klaagde Lamar en zijn collega The Weeknd aan, aangezien zij vonden dat Pray For Me veel te veel op hun eigen nummer, Sunrise.

Rechtszaak
Er kwam dan ook tot een rechtszaak, die heel wat langer geduurd heeft dan oorspronkelijk gedacht, maar dit kwam voornamelijk door de coronacrisis. Desondanks is de hele zaak nu afgewikkeld. Wat er precies is gebeurd is niet helemaal duidelijk, maar Yeasayer heeft besloten de aanklacht niet door te zetten aangezien ze uiteindelijk toch vinden dat er geen sprake is van copyright.

Goed nieuws dus voor Coogler, die ook het tweede deel zal regisseren. Deze zal normaalgesproken in mei 2022 te zien zijn. Ondanks het feit dat er nog maar weinig bekend is over het vervolg, bestaat de kans dat Lamar eveneens terugkeert om opnieuw de muziek te verzorgen.

NieuwsFilm

meest populair