Algemeen

Rechtszaak rondom 'Black Panther' eindelijk voorbij

Het probleem lag bij de muziek.

door Wouter Drummen om 15:30 in Algemeen
Twee jaar geleden werd Black Panther gigantisch sterk onthaald. De superheldenfilm bracht wereldwijd maar liefst 1,34 miljard dollar op en wordt ook gezien als een van de betere Marvel-projecten. Ook won de film maar liefst 3 Oscars, waaronder die voor Best Original Score, maar dit kreeg nog een staartje...

Regisseur Ryan Coogler had namelijk aan de artiest Kendrick Lamar gevraagd om de muziek voor de film te maken. Ondanks het feit dat die goed in de smaak viel, kwam er ook kritiek op het nummer Pray For Me. Een rockband genaamd Yeasayer klaagde Lamar en zijn collega The Weeknd aan, aangezien zij vonden dat Pray For Me veel te veel op hun eigen nummer, Sunrise.

Rechtszaak
Er kwam dan ook tot een rechtszaak, die heel wat langer geduurd heeft dan oorspronkelijk gedacht, maar dit kwam voornamelijk door de coronacrisis. Desondanks is de hele zaak nu afgewikkeld. Wat er precies is gebeurd is niet helemaal duidelijk, maar Yeasayer heeft besloten de aanklacht niet door te zetten aangezien ze uiteindelijk toch vinden dat er geen sprake is van copyright.

Goed nieuws dus voor Coogler, die ook het tweede deel zal regisseren. Deze zal normaalgesproken in mei 2022 te zien zijn. Ondanks het feit dat er nog maar weinig bekend is over het vervolg, bestaat de kans dat Lamar eveneens terugkeert om opnieuw de muziek te verzorgen.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Zak geld kan je veel mee doen

Decepticon

Avatar

Die rockband probeerde er gewoon een slaatje uit te slaan, niets meer niets minder. En het is ze niet gelukt.

Coogler en het hele team mag wel tandje bijzetten in de karakter ontwikkeling, actie scènes en vooral de vfx, want die waren van een lager niveau dan we mogen verwachten van Marvel.
Want onder fans wordt Black Panther gezien als één van de mindere films in de MCU.

Jkorpor030

Avatar

Black Panther was een prima film maar staat niet heel hoog in mijn favorieten van het MCU. Bovenaan Iron Man, Avengers, Thor Ragnarok, Guardiand of the Galaxy en wat daarna komt scoort gemiddeld hetzelfde.

Blablazer

Avatar

Was Black Panter wat of viel het tegen? Ik hoor veel positieve geluiden maar ook wel mensen die het niks bijzonders vonden.

Frietgezicht

Avatar

^ Blablazer, gewoon een leuke verstand op 0 popcorn film met genoeg actie. Niet bijzonder maar wel vermakelijk.

Arnold_FF7

Avatar

Zullen wel geld hebben gekregen om de rechtzaak te staken

TheOtherOne343

Avatar

Leuke film.
Ik zou hem wel niet nog eens kijken.

NieuwsFilm

meest populair