Johnny Depp wil ook een eind zien aan machtsmisbruik en rassenhaat

Johnny Depp wil ook een eind zien aan machtsmisbruik en rassenhaat

"Het is niet mogelijk om een leven te herstellen dat van ons afgenomen is."

Aan zijn miljoenen volgers op Instagram heeft ook Johnny Depp onthuld dat hij de huidige gang van zaken verafschuwt. In een uitgebreid bericht vertelt de Lone Ranger-held aanhoudend geconfronteerd te worden met gebrek aan menselijkheid.

Sinds de dood van George Floyd wordt er hevig geprotesteerd tegen racisme en de hardhandigheid van de politie. Afro-Amerikanen hebben er genoeg van en worden de laatste tijd bijgestaan door diverse bekendheden. Depp wil dat mensen nu naar een goede vriend van hem luisteren: rapper Killer Mike.

Bekijk de afbeelding
Schaamteloze barbaarsheid
De 56-jarige acteur plaatste bij zijn bericht een video van de muzikant, die ook naar vrede en gelijkheid verlangt. Depp zei o.a. over het feit dat iedereen een man heeft zien sterven op televisie: "Ook ik ben blootgesteld aan de wreedheid van schaamteloze barbaarsheid, genadeloos geweld en volslagen gebrek aan menselijkheid."

Depp beschrijft het beeld hoe Floyd is heengegaan: "Een geboeide man, die voor zijn leven smeekte met het volle gewicht van een man op zijn nek die de vrede hoort te handhaven. Het slachtoffer van deze vreselijke daad, George Floyd, zei tegen de agenten dat hij niet kon ademhalen."


Gebroken
Veelomvattend beeldt Depp ook de diender in blauw af, verantwoordelijk voor de dood van Floyd: politieagent Derek Chauvin. Depp zegt dat de wetshandhaver onverschillig en niet geïnteresseerd deelnam aan de arrestatie. "Een belachelijk voorbeeld van machtsmisbruik," aldus de acteur.

Hij eindigt: "Het is niet mogelijk om het zinloze zinvol te maken. Het is niet mogelijk om een leven te herstellen dat van ons afgenomen is. Zo is er ook geen mogelijkheid om een gebroken hart te helen."

NieuwsFilm

meest populair