Schrijver 'Percy Jackson'-boeken vindt de films maar niks

Schrijver 'Percy Jackson'-boeken vindt de films maar niks

Percy Jackson krijgt nu een serie op Disney+.

De schrijver van Percy Jackson, Rick Riordan, is allesbehalve blij met de eerste twee verfilmingen van zijn werk. Hij heeft de films tegelijk niet gezien, omdat het volgens hem te pijnlijk zou zijn.

Riordan lanceerde de boekenreeks in 2005 met The Lightning Thief en schreef uiteindelijk vijf boeken. Daarin zien we hoe Percy Jackson verschillende queestes onderneemt om de wereld te beschermen tegen oeroude krachten die de wereld willen vernietigen. Daarbij krijgt hij te maken met andere halfgoden en mythologische wezens.

Te pijnlijk
Fox maakte verder twee films op basis van de boeken. Maar die konden niet echt slagen: fans vonden de veranderingen in het plot en de personages maar niets. Zo was Percy geen twaalfjarige jongen, maar gewoon een tiener in de film.

Riordan kreeg de vraag van een fan, waarom Disney+ een deel van The Lightning Thief gecensureerd had. Waarop hij zei: "Ik weet het niet, maar het is overduidelijk een vergissing. Ze zouden de hele film moeten censureren. Gewoon twee uur aan zwart scherm." Vervolgens omschreef hij de films als "mijn levenswerk door de mangel" en stelde hij ze films nooit gezien te hebben "en daar ook geen verandering in" te willen brengen.

NieuwsFilm

meest populair