Percy Jackson and the Lightning Thief
Verfilming van Rick Riordans eerste boek uit de Percy Jacksonreeks is een weinig fantasierijke fantasiefilm. Voor een jong publiek.
play

5,6 details

  • 118 Min
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Canada
  • Verenigde Staten
118 Min Canada

The Lightning Thief is gebaseerd op de boeken van Rick Riordan. Het verhaal gaat over Percy Jackson, gespeeld door Logan Lerman, die erachter komt dat hij de zoon is van Poseidon, God van de Zee. Na onderzoek komt hij erachter dat de gehele Griekse mythologie nog bestaat. Hij komt terecht in een gevecht om de gestolen bliksemschicht van de god Zeus.

Alt titel
Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief
Regie
Chris Columbus
Cast
Alexandra Daddario, Pierce Brosnan, Uma Thurman, Sean Bean, Logan Lerman, Rosario Dawson, Catherine Keener, Steve Coogan, Joe Pantoliano, Kevin McKidd, Zane Holtz, Brandon T. Jackson, Jake Abel, Serinda Swan, Alexis Knapp, Marie Avgeropoulos, Patrick Sabongui, Chelan Simmons, Dylan Neal, Stefanie von Pfetten, Melina Kanakaredes, Richard Harmon, Erica Cerra, Andrea Brooks, Christie Laing, Maria Olsen, Luke Camilleri, Marielle Jaffe, Dejan Loyola, Luisa d'Oliveira, Maya Washington, Dimitri Lekkos, Crystal Tisiga, Tim Aas.
Budget
$ 95.000.000
Opbrengst
$ 226.497.209
Release
11.02.2010
Release NL
11.02.2010
Release DVD
10.08.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Chris Columbus | Cast: Logan Lerman (Percy Jackson), Brandon T. Jackson (Grover), Alexandra Daddario (Annabeth), Sean Bean (Zeus), Pierce Brosnan (Mr. Brunner/Chiron), Steve Coogan (Hades), Rosario Dawson (Persephone), Kevin McKidd (Poseidon), Uma Thurman (Medusa), e.a. | Speelduur: 119 minuten | Jaar: 2010

Nog voordat de ene fantasyfranchise het witte doek heeft verlaten, dient een volgende zich alweer aan. Regisseur Chris Columbus, die de eerste twee boeken uit de -reeks verfilmde, neemt ons met mee naar de wereld van de twaalf Griekse goden van de berg Olympus. Of beter gezegd: hij verplaatst deze goden naar onze wereld. is de verfilming van het eerste boek uit de fantasiereeks van Rick Riordan. In de Verenigde Staten weet de boekenserie langzaamaan een grote schare fans voor zich te winnen. Of datzelfde met deze film zal gebeuren, is nog even afwachten. Vaststaat dat de liefhebbers van fantasiefilms als en op hun wenken bedient. Helaas kleurt de film daarbij iets te braaf binnen de lijntjes.

Eens in de zoveel tijd komen de Griekse goden naar de aarde om zich met stervelingen voort te planten. De nakomelingen die daaruit voortkomen, worden halfgoden genoemd. Natuurlijk is bijna niemand hiervan op de hoogte. Ook Percy Jackson niet, een op het eerste gezicht doodgewone jongen, die te kampen heeft met ADHD en dyslexie. Gek genoeg heeft hij tijdens een uitstapje naar een museum geen moeite om de Griekse inscripties op de zuilen te vertalen, wat als vanzelfsprekend als een voorteken geldt. Het gedonder begint wanneer zijn docente Engels plotsklaps in een mythische furie verandert en Jackson aanvalt.

alle artikelen (12)

Percy Jackson and the Lightning Thief Nieuwsberichten