Algemeen

Alexandra Daddario over de druk van 'Percy Jackson' om de volgende 'Harry Potter' te worden

Hoe ervaarde ze de druk die erop stond?

door Jim Pedd om 07:02 in Algemeen
Actrice Alexandra Daddario wist in 2010 haar grootste filmrol tot dan toe te veroveren. Ze tekende om de rol van Annabeth Chase, de dochter van Griekse godin Athena te spelen in Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief.

Indertijd gingen er heel veel verhalen rond over de verfilming van het boek van Rick Riordan. Chris Columbus, die ook de eerste twee Harry Potter-films maakte, was aangetrokken als regisseur. En dus noemden velen dit de volgende grote boek-naar-film franchise.

Helaas niet
Dat kwam echter niet uit. The Lightning Thief was een middelmatig scorende film, met een wereldwijde verdienste van 226,4 miljoen dollar wereldwijd. Fans van de boeken en zelfs schrijver Riordan vonden het maar niets. Filmstudio 20th Century Fox kwam vervolgens wel met een vervolg, maar daarna keerde men niet meer terug.

Intussen werkt Disney+ hard aan een televisieserie rond de franchise, en daar werkt Riordan dus wel aan mee. Tijdens een interview met Collider vertelde Daddario over de druk die ervaren werd:

"Ik hield van Harry Potter en ik wist dat het qua structuur gelijkenissen had, maar voor mij was toen ik op 22-jarige leeftijd gecast werd, gewoon een film. Nu ben ik veel ouder en heb ik in genoeg films gespeeld en genoeg persrondes gemaakt om te begrijpen hoe belangrijk een film is en of een film wel of niet gaat werken. Ik begreep toen niet zo goed wat er gaande was, niet zoveel van het concept van tracking of budgetten of het eerste box office weekend. Dat leerde ik allemaal door het doen, dus de enige druk die ik voelde, was de druk om het goed te doen."

Ze voelde dus geen druk wat de Harry Potter-franchise betreft.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

PRIME

Avatar

Ik weet nog dat ik die boeken ontdekte, en direct fan was van het verhaal. Of tenminste, van de eerste 5, want inmiddels zijn er ontzettend veel boeken in die franchise.

Maar de film wist op geen enkele manier de sfeer te pakken.

NieuwsFilm

meest populair