De oude 'Percy Jackson'-film bevatte een plotgat dat nergens in de boeken te bekennen was

De oude 'Percy Jackson'-film bevatte een plotgat dat nergens in de boeken te bekennen was

In 'Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief' redt Persephone Percy en zijn vrienden, terwijl ze in de boeken helemaal niet te bespeuren is.

In de Griekse mythologie werd Persephone ontvoerd door Hades en werd ze de koningin van de onderwereld. Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief houdt zich vast aan dit verhaal, maar toont ook Persephone's wraak. In de film redt Persephone Percy en zijn vrienden, maar dit klopt helemaal niet met de wereld van de Griekse mythologie of de oorspronkelijke roman.

Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief, ook bekend als Percy Jackson and the Lightning Thief, is geregisseerd door Chris Columbus en geschreven door Craig Titley. Het is gebaseerd op de roman The Lightning Thief uit 2005 van Rick Riordan en is het eerste deel in de Percy Jackson-filmreeks.

Verhaal
In deze film speelt Logan Lerman de hoofdrol van Percy Jackson, samen met een cast bestaande uit Brandon T. Jackson, Alexandra Daddario, Sean Bean, Pierce Brosnan, Steve Coogan, Rosario Dawson, Catherine Keener, Kevin McKidd, Joe Pantoliano en Uma Thurman.

We volgen Percy Jackson, een tiener die ontdekt dat hij een halfgod is en de zoon van Poseidon, de Griekse god van de zee. Hij begint aan een reis om de gestolen bliksemschicht van Zeus te vinden en terug te brengen, waarvan hij valselijk beschuldigd wordt van diefstal. Onderweg komt hij verschillende mythische wezens en bondgenoten tegen en staat hij tegenover krachtige tegenstanders.

Persephone
In de film komt Percy ook in de onderwereld terecht en komt hij Persephone (Dawson) tegen die aanvankelijk Hades (Coogan) probeert te helpen wanneer Percy en zijn vrienden in de onderwereld verschijnen - om vervolgens zich tegen haar man te keren.


Persephone geeft Percy Zeus' vermiste bliksemschicht, waarvoor hij was gekomen, en geeft de helden tijd om te ontsnappen door haar magische parels te gebruiken die ze gedurende de film hebben verzameld. Haar aanwezigheid werkt in het voordeel van Percy, maar dit klopt niet met de wereld van de Griekse mythologie of de oorspronkelijke roman.

Verschil met boek
In het boek van Rick Riordan komt Persephone helemaal niet voor en hebben de helden alternatieve manieren om de drie parels en Zeus' bliksemschicht te verkrijgen. Dit is logischer, aangezien volgens de mythe Persephone alleen in de onderwereld blijft tijdens de wintermaanden.


Want net als in het boek speelt de film zich expliciet af in de zomer, wat betekent dat Persephone op dit moment zeker niet bij Hades zou moeten zijn. Als de film de geest van de Griekse mythologie had gevolgd, zou de ontsnapping van de helden onmogelijk zijn geweest.

Vervolg en serie
Drie jaar na The Lightning Thief kwam het vervolg, Percy Jackson: Sea of Monsters, uit. Dit zou de tweede en laatste film worden in de Percy Jackson-filmserie. Tien jaar later, in 2023, kwam uiteindelijk een reboot van het verhaal met de serie Percy Jackson and The Olympians, die dichter bij het verhaal van het boek is gebleven. Zo is Persephone niet te zien wanneer Percy en zijn vrienden in de onderwereld komen.


Je kan Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief bekijken op Disney+. Ook de nieuwste serie Percy Jackson and the Olympians, met het volledig eerste seizoen die nu uit is, kan je bekijken op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair