Blu-ray

Blu-ray review 'Underwater' - 'Alien' met Kristen Stewart

Als de bekende horrorfilm uit 1979 alleen dan onderwater.

door Bram de Groot om 15:12 in Blu-ray
Regie: William Eubank | Cast: Kristen Stewart (Norah), Vincent Cassel (Captain Lucien), T.J. Miller (Paul Abel), Mamoudou Athie (Rodrigo Nagenda), Jessica Henwick (Emily Haversham), John Gallagher Jr. (Liam Smith), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Bioscooprelease: 07.01.2020 | FilmTotaal recensie: 3 sterren

Spannende onderwaterfilms hebben we vaker gezien. Denk maar aan Sphere uit 1998, The Abyss uit 1989 en nog een aantal van dat soort films. Begin dit jaar was Kristen Stewart het gezicht van de onderwaterhorrorfilm Underwater. De eerste beelden deden denken aan een soort Alien, alleen dan onder de waterspiegel. Een succes? Nee, de film flopte na een te matig ontvangst.

In de States startte de $40 tot 80 miljoen kostende scifci-horrorfilm in het eerste weekend met een zwakke $7,0 miljoen en eindigde wereldwijd op nog geen $41 miljoen.

Bij de critici deed de film met ook Vincent Cassel, Jessica Henwick en T.J. Miller het wisselend, met 47% op Rotten Tomatoes. De gemiddelde beoordeling staat op 5.19/10. Het publiek op RT was niet heel veel positiever: 60% (3.48/5).


Horror in het water

In een onderzoeksstation op de bodem van de oceaan bevindt zich een team van wetenschappers en technici. Als tijdens een onderzeese aardbeving hun station volledig wordt verwoest, is het aan wetenschapper Norah en haar collega Rodrigo om de overlevenden in veiligheid te brengen. Samen met Paul en de kapitein wagen ze een wanhoopspoging door in duikpakken over de zeebodem het nabij gelegen boorstation te bereiken. Hun levensgevaarlijke missie op zeven mijl diepte verandert helemaal als er zich plotseling een mysterieuze dreiging aandient.

Blu-ray: Underwater

Discs: 1 x Blu-ray | Release: mei 2020 | Beeld: 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 7.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8712626075363 | Met dank aan: 20th Century Fox Home Entertainment

De schijf van deze uitgave van Underwater zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. Op de voorkant het angstige gezicht van Stewart en de achterkant bevestigt dat er minimaal 5 extra's aan boord zijn. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld & geluid

Deze uitgave van 20th Century Fox, één van de laatste, komt met een goed beeld. Met de vele duistere beelden in de horrorfilm zit het helemaal goed. Alle details komen prima in beeld. Tel daarbij de scherpte en het nagenoeg ruisvrije beeld op en je hebt een prima avondje met je thuisbioscoop.

De kleuren in de film zijn doorgaans mooi grauw met ook zeker een filter die de sfeer dik aanzet. Je speakers laten een DTS-HD 7.1 track horen die het geluid en de filmmuziek van specialisten Marco Beltrami (The Hurt Locker, Snowpiercer) en Brandon Roberts uitstekend af.

Bonusmateriaal

Ondanks dat de film niet succesvol was in de bioscoop vind je wel een aantal mooie extra's terug op de schijf. Het meest uitgebreid is de making of Making Underwater die bestaat uit hoofdstukken over het productieontwerp, de opnames en de visuele effecten van onder meer de onderwaterwezens. Daarnaast is er de featurette Real Bunny Montage over het konijn dat regelmatig terugkeert.

Verder nog flink wat verwijderde scènes met commentaar van kopman William Eubank, een track met audiocommentaar van onder meer de regisseur en de bioscooptrailer.

Wat vind jij van Underwater?

Was jij onder de indruk van Underwater? Of had jij meer verwacht van deze onderwaterhorrorfilm? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

soprano077

Avatar

Niet slecht maar ook niet overweldigend. 6,5
Er word heel wat slechtere rotzooi uitgebracht

David Mills

Avatar

Best aardige film, goed mee geammusseerd!

Fluffer

Avatar

Ik hou van onderwaterhorror , deze underwater is best aardig maar had wat meer kunnen zijn .
Desondanks toch van genoten.

Smittie

Avatar

Vlees noch vis, net als deze review..

Headzz76

Avatar

Prima film Jammer dat de marketing niet gewerkt heeft. Had de film veel hoger kunnen laten scoren.

Master Of Films

Avatar

Het was aardig, ondanks dat T.J. Miller totaal niet grappig was. Daarbij speelde Jessica Henwick een domme karakter.
Sphere is beter dan Underwater. The Abyss is een JC meesterwerk, dat is nog lang niet te benaderen.

eltorro

Avatar

Prima bevallen, film is geen moment saai en bevat een aantal gave monsters. Kristen Stewart wist de film trouwens prima te dragen, niet verwacht.

NieuwsFilm

meest populair