HBO Max verwijdert kroonjuweel vanwege controverse

HBO Max verwijdert kroonjuweel vanwege controverse

De film Gone with the Wind is offline gezet.

Zo nu en dan moet Hollywood moeilijke keuzes maken, als het aankomt op zijn films en series. Vooral nu er grote protesten zijn rond racisme in de Verenigde Staten en ver daarbuiten, zijn studio's voorzichtiger dan ooit. Zo werd besloten het tweede seizoen van de serie L.A.s Finest voorlopig uit te stellen.

En nu heeft WarnerMedia besloten om in alle stilte een van zijn kroonjuwelen van HBO Max te halen. De film Gone with the Wind uit 1939, die maar liefst acht Oscars won, is nu verwijderd.

Geen reden
Volgens The Hollywood Reporter heeft WarnerMedia geen formele reden gegeven voor het verwijderen van de titel. Wel is het makkelijk te gissen. Gone with the Wind kreeg de afgelopen jaren heel wat commentaar om de manier waarop het Afro-Amerikanen weergeeft. Bovendien wordt het Amerikaanse zuiden wel heel glamoureus weergegeven.

De kans is echter wel groot dat de film gewoon terug komt op HBO Max. Volgens sommige media zal de film online gezet worden met de juiste historische context erbij (het blijft immers een product van zijn tijd) en met een manier voor WarnerMedia om afstand te nemen van de tegenwoordig als fout beoordeelde zaken in de film.

NieuwsFilm

meest populair