De acteurs die bijna Spider-Man speelden in plaats van Tom Holland

Met welke acteurs was Tom Holland in gevecht?

In juni 2015 werd onthuld dat acteur Tom Holland (The Impossible, In the Heart of the Sea), toen 19 jaar, Spider-Man zou gaan spelen in het Marvel Cinematic Universe. Ondertussen is hij te zien in twee solofilms, twee Avengers-films en uiteraard beleefde hij zijn debuut in Captain America: Civil War uit 2016. Maar wist jij welke andere acteurs er destijds in de race waren voor de rol?

Om tot de juiste keuze te komen liet Marvel Studios naar verluidt maar liefst 1.500 audities plaatsvinden met vele acteurs. Midden 2015 zouden er nog zes acteurs, inclusief Holland, zijn overgebleven die in aanmerking kwamen voor een screentest.

Uiteenlopende namen
Volgens Screenrant waren dat de acteurs Asa Butterfield (The Space Between Us), Judah Lewis (Point Break), Matthew Lintz (Free State of Jones), Charlie Plummer (All the Money in the World) en Charlie Rowe (Never Let Me Go). De zes acteurs deden screentesten met Robert Downey Jr., aangezien er in Civil War (en de latere films) veel onderonsjes zijn tussen Peter Parker en Tony Stark.

Uiteindelijk zouden Holland en Butterfield zijn overgebleven. Holland mocht ook een testopname doen met Chris Evans en dat deed onder meer Marvel Studios CEO Kevin Feige kiezen voor de huidige spinnemans.

NieuwsFilm

meest populair