Stephen King wilde graag boek schrijven over 'Friday the 13th'-slasher Jason Voorhees

Stephen King wilde graag boek schrijven over 'Friday the 13th'-slasher Jason Voorhees

Zullen we ooit nog iets nieuws zien met Jason Voorhees?

De welbekende schrijver Stephen King, die meer dan 60 boeken heeft gepubliceerd en tientallen films en series heeft voortgebracht, zit met een lastige droom. Op zijn Twitter-account vertelt de 72-jarige Amerikaan dolgraag een verhaal te willen schrijven over de slechterik uit de Friday the 13th-reeks: Jason Voorhees.

De laatste keer dat we de moordenaar op het grote doek zagen was in 2009, door middel van de remake. Hoewel er sprake was van een degelijk succes, kregen de makers het niet voor elkaar om een vervolg te maken wegens de vele rechtszaken. King begrijpt dat al te goed.


Lot
Over zijn wens: "Het beste idee voor een boek dat ik nooit geschreven heb (en waarschijnlijk ook nooit zal doen) is 'I JASON,' een verhaal door de ogen van Jason Voorhees en zijn helse lot: steeds opnieuw gedood worden bij Camp Crystal Lake. Wat een vreselijk, existentieel lot!"

Met de nog altijd levende rechtszaak in het achterhoofd weet de schrijver verloren te zijn. "Ik krijg al hoofdpijn als ik aan de juridische warboel denk die je moet overwinnen om toestemming te krijgen. Hetzelfde geldt voor m'n hart. Maar jeetje, moet niet iemand Jason's kant van het verhaal vertellen?"

13
Het proces rond Friday the 13th draait om de regisseur van het origineel, Sean S. Cunningham, en de schrijver van die film, Victor Miller. Volgens een rechter bezit Miller de rechten van de eerste film, maar niet de gehele franchise, waarvan het volgende hoofdstuk nummer 13 zou zijn. King weet in ieder geval wie die moet maken, zie hieronder.



NieuwsFilm

meest populair