Friday the 13th (2009)

Welcome to Crystal Lake

Deze nieuwe slasher biedt wel tieten, maar te weinig spanning, gore of creatieve moorden om de doelgroep tevreden te stellen.
play

4,9 details

  • 97 Min
  • Horror
  • Verenigde Staten
97 Min Verenigde Staten

Een groep jonge volwassenen ontdekken het verlaten en dichtgetimmerde Camp Crystal Lake. Al snel kruist de dodelijke Jason Voorhees hun weg.

Regie
Marcus Nispel
Cast
Danielle Panabaker, Travis Van Winkle, Derek Mears, Ben Feldman, Jared Padalecki, Jonathan Sadowski, Aaron Yoo, Julianna Guill, America Olivo, Amanda Righetti, Ryan Hansen, Arlen Escarpeta, Willa Ford, Nana Visitor, Nick Mennell.
Budget
$ 19.000.000
Opbrengst
$ 91.379.051
Release
11.02.2009
Release NL
12.02.2009
Release DVD
28.07.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Marcus Nispel | Cast: Jared Padalecki (Clay Miller), Danielle Panabaker (Jenna), Amanda Righetti (Whitney Miller), Willa Ford (Chelsea), Derek Mears (Jason Voorhees) e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2009

De nieuwe Friday the 13th is een erg losse remake van het origineel. Het is eigenlijk een soort vervolg op de eerste Friday The 13th uit 1980, met waarschijnlijk als bedoeling een nieuwe reeks vervolgen te gaan maken. In zekere zin is het dus zowel een nieuwe start als eigenlijk gewoon de twaalfde Friday the 13th. Deze Friday the 13th biedt tieten, seks, bloed en een stel jonge mensen die één voor één vermoord worden, maar het had best op een inventievere manier gekund. Een beetje spanning naast de schrikeffecten was ook niet gek geweest.

De eerste Friday the 13th was een goedkope horrorfilm, voor het grootste deel gejat van het twee jaar eerder verschenen Halloween, de gillende moeder van de slasher, het horrorsubgenre waarbij een moordenaar een stel tieners of jonge volwassenen één voor één op gruwelijke wijze om het leven brengt. Het goedkope effectbejag van de film werkte wel: de film bouwde redelijke suspense op, bevatte een paar ijzersterke schrikmomenten én een vroegtijdig stervende, piepjonge Kevin Bacon voordat hij bekend werd. Overigens was er in deze film nog nauwelijks een spoor te bekennen van killer Jason Voorhees die met zijn hockeymasker en machete een horroricoon werd. Zijn moeder deed nog het zware werk.

videotrailers & clips

alle artikelen (11)

Friday the 13th Nieuwsberichten

Laatste reacties

Spider-fan

"...Blijft een ijzersterke reboot, met een snellere, slimmere Jason. Van mij had hier al lang weer een v......"

Tarkus

"...Hoge verwachtingen had ik niet van deze film, er zijn er al zovele gemaakt met deze titel. Maar toc......"

Joostifc3

"...Ik snap gwn niet wrm die friday the 13th heet!!! verder opzich leuke film, niet een geweldige 5/......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Friday the 13th

acties