'Friday the 13th'-reboot is nog altijd mogelijk

Jason Blum ziet het nog altijd zitten.

Als het aan Blumhouse-producent Jason Blum ligt, komt er nog altijd een reboot van de Friday the 13th-franchise. Dat is wonderlijk, want hij probeerde het twee jaar geleden al voor het eerst.

Blumhouse boekt heel wat successen als het aankomt op het horrorgenre. De studio wist in 2018 zelfs Oscar-nominaties te scoren, en scoorde goed met relatief goedkope films in het genre. Het is dan ook geen verrassing dat Blumhouse maar al te graag bekende franchises wil rebooten.

Friday the 13th
Een daarvan is natuurlijk Halloween, dat in de loop van 2018 succesvol teruggebracht werd in de bioscopen. In 2018 liet Blum verder al weten dat hij van plan was om ook Friday the 13th terug te brengen.Maar dat is nog altijd niet gelukt. Gelukkig geeft de producent niet zomaar op.

Toen CinePOP hem vroeg welke franchise hij het liefste zou willen rebooten, had hij een duidelijk antwoord: "Ik zou graag Friday the 13th willen doen. Ik zou er een film van maken."

De filmfranchise werd in 1980 gelanceerd en heeft al heel veel vervolgen gekregen. Centraal staat natuurlijk de hockeymasker-dragende Jason Voorhees. Hij vocht zelfs met Freddy Krueger en ging de ruimte in. Alles is mogelijk, maar een nieuw vervolg lijkt dus moeilijk.

NieuwsFilm

meest populair