Wie speelt de pratende krekel in Guillermo del Toro's 'Pinocchio'?

We geven een hint: hij speelde ook een kandelaar in 'Beauty and the Beast' (2017).

Jan-Peter Rook 17 juni 2020 09:47 in Algemeen
Regisseur Guillermo del Toro, bekend van de eerste twee Hellboy-films en Pan's Labyrinth (2006), is momenteel bezig met een nieuwe stop-motion verfilming van Pinocchio. Het personage Jiminy Cricket, voor sommigen misschien bekend als Krekel Japie, zal worden ingesproken door Ewan McGregor (Star Wars, Trainspotting).

Dit is bekend terrein voor McGregor, want hij verzorgde ook al de stembanden van de kandelaar Lumière in Disney's live-action remake van Beauty and the Beast uit 2017. McGregor onthult tijdens een interview met ACE Universe dat hij al wat dialoog had opgenomen voordat de productie werd stilgelegd vanwege het coronavirus:

"Ik was er al aan begonnen voordat ik naar New York vertrok. Natuurlijk duurt het nog wel een tijd voordat het af is, want het is een stop-motion film, maar mijn dialoog zit er wel al zo'n beetje op. Misschien dat er nog een lied moet worden opgenomen, maar volgens mij mag ik het daar eigenlijk niet over hebben."

Geweten
Jiminy Cricket is een kleine, pratende krekel en tevens het geweten van Pinokkio, een tot leven gewekte houten pop die niets liever wil dan een echte jongen worden. Het kinderboek The Adventures of Pinocchio (1883) van de Italiaanse schrijver Carlo Collodi werd in 1940 door Disney omgetoverd tot een animatiefilm.

Del Toro's versie voor Netflix wordt niet gerelateerd aan de Disney-film, namelijk minder familievriendelijk en geïnspireerd door Frankenstein. De verwachting is dus ook dat McGregors versie van Jiminy Cricket minder schattig zal zijn.

Netflix
Pinocchio is al jaren in ontwikkeling en een van de vele Del Toro-projecten die maar niet van de grond kwamen. Netflix zag een kans en besloot het project nieuw leven in te blazen door de regisseur vrij spel te geven. Hij maakt de film samen met Mark Gustafson, bekend van Fantastic Mr. Fox (2009), met een scenario van Patrick McHale.

Pinocchio zal ergens in 2021 op Netflix verschijnen.

NieuwsFilm