Blu-ray

Blu-ray review 'Jumanji: The Next Level' - dubbel de vermakelijke onzin!

De hele gang is terug, maar net even anders.

door Bram de Groot om 15:16 in Blu-ray
Regie: Chris Buck | Jennifer Lee | Cast: Dwayne Johnson (Dr. Smolder Bravestone), Karen Gillan (Ruby Roundhouse), Jack Black (Professor Sheldon "Shelly" Oberon), Kevin Hart (Franklin "Mouse" Finbar), Awkwafina (Ming), e.a. | Speelduur: 123 minuten | Bioscooprelease: 05.12.2019 | FilmTotaal recensie: 2,5 ster

In 2017 was de avontuurlijke nieuwe Jumanji-film uiterst succesvol. De frisse komedie met een leuke invalshoek en grote namen kreeg eind verleden jaar een vervolg en deze wist een stuk minder te verrassen. Desondanks was het een enorm succes in de bioscoopzalen, met een opbrengst van bijna $800 miljoen. Een derde deel zal vast niet lang op zich wachten!

In de States startte de $125 miljoen kostende actiekomedie Jumanji: The Next Level van Sony Pictures in het eerste weekend met een prima $59,3 miljoen, en eindigde wereldwijd op een uitstekende $796,5 miljoen. Dit was wel een kleine $200 miljoen minder dan Jumanji: Welcome to the Jungle.

Bij de critici deed de film van Jake Kasdan het redelijk goed, met 71% op Rotten Tomatoes. De gemiddelde beoordeling staat op 6.04/10. Het publiek op RT was flink positief: 87% (4.29/5).


Herhaling van zetten?

In The Next Level keert de jongeren uit de eerste film terug in het spel. Dit keer doen ze dat om één van hun vrienden te redden. Ze ontdekken echter dat niets is zoals ze het hadden verwacht. Om te ontsnappen uit het meest onheilspellende spel ter wereld moeten de spelers gevaren trotseren in diverse gebieden, van dorre woestijnen tot aan besneeuwde bergen.

4K UHD Blu-ray: Jumanji : The Next Level

Discs: 1 x 4K UHD, 1 x Blu-ray | Release: mei 2020 | Beeld: 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS:X | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8712609636864 | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De schijf van deze uitgave van Jumanji : The Next Level zit vastgeklikt in een standaard zwarte 4K UHD keepcase. Op de voorkant de vier helden + paard en achterop een verwijzing naar meer dan een uur aan extra's. De leeftijd: 12 jaar.

Beeld & geluid

Met een 4K-uitgave van een recente bioscoopfilm zit het tot op heden altijd goed en ook nu is dat ook weer zo. Het beeld van Jumanji : The Next Level is bijzonder pakkend door de scherpte en zeer fraaie kleuren. Gelukkig wordt het filmische aspect van de film keurig behouden.

De geluidstrack op de 4K-uitgave is net iets beter dan op de Blu-ray. Er wordt namelijk een DTS:X track opgestart. De gewone Blu-ray uitgave moet het doen met een standaard DTS-HD 5.1 track die het waarschijnlijk ook goed door voor de gemiddelde kijker. De muziek werd aangeleverd door Henry Jackman, ook betrokken bij de film uit 2017 en films als Extraction en Pokémon Detective Pikachu.

Bonusmateriaal

Het merendeel van de extra's zijn korte video's en amper inhoudelijk te noemen. Wel - enigszins - inhoudelijk zijn Body Swapping: Snapping into Character over de acteurs die nu een andere avatar spelen, het meest uitgebreide Level Up: Making Jumanji: The Next Level en Creating the Scene waarin wordt gekeken naar het realiseren van twee intensieve scènes.

Verder zie je onder meer de Gag Reel en de extra Select Scene Pre-Vis met een blik op de visuele effecten van de scènes Zepplin Battle en Ostritch Chase. En als je zin hebt zijn er nog enkele zeer korte humoristisch bedoelde video's voor de liefhebber.

Wat vind jij van Jumanji : The Next Level?

Was jij onder de indruk van Jumanji : The Next Level? En vond je het eerste deel (veel) beter? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Daanminator

Avatar

Hopelijk snel op netnix.

eltorro

Avatar

Niet op Dispis +?

deregtx

Avatar

Als er nog een deel komt hoop ik dat Awkwafina niet meedoet...

Civilian Supreme

Avatar

De aanvulling van oudjes als Devito en Glover was een gouden greep. Dit in combinatie met Johnson en Hart die ze leuk probeerden te imiteren.
Wel meer van hetzelfde maar was toch aangenaam verrast.

suicide squad lid

Avatar

jumanij is van sony dus het komt niet op disney plus

NieuwsFilm

meest populair