De enige film waar David Lynch spijt van heeft

De enige film waar David Lynch spijt van heeft

Hij is trots op zijn hele oeuvre, al is er een film die hij liever niet had gemaakt.

David Lynch heeft heel wat cultfilms gemaakt. Zo heeft de regisseur o.a. Twin Peaks, Mulholland Drive en Blue Velvet op zijn naam staan. Ook maakte Lynch in 1984 Dune. Ondanks dat ook deze film door veel mensen wordt gezien als een klassieker, heeft de regisseur er zelf spijt van.

Dune, gebaseerd op de gelijknamige sci-fi roman van Frank Herbert, kampte met de nodige problemen en ook werd de film zelf niet heel erg sterk onthaald. Dit alles zorgt ervoor dat Lynch niet erg blij is met Dune. In het verleden liet de regisseur al eerder weten trots te zijn op al zijn films met Dune als enige uitzondering. Zo had hij blijkbaar niet veel te zeggen over het eindresultaat en werd er flink aan zijn film gesleuteld.

Teleurstelling
Zo zei Lynch: ''Ik ben trots op al mijn werk, alleen Dune is een totale mislukking geworden''. Ook liet hij weten in geen enkele manier betrokken te zijn bij Denis Villeneuve's remake, waarin de hoofdrollen zijn weggelegd voor o.a. Timothée Chalamet, Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Javier Bardem en Josh Brolin.

NieuwsFilm

meest populair