Algemeen

Petitie gelanceerd tegen M. Night Shyamalans 'Split' op Netflix

Sommige mensen zijn echt niet blij met de film.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Amerikaanse Netflix-gebruikers zijn niet heel blij met Split. De film werd onlangs toegevoegd aan de streamingdienst, maar nu is een groepje mensen een petitie begonnen om hem weer offline te laten halen.

Dat komt vooral door de manier waarop de film mensen met meerdere persoonlijkheden weergeeft. Dat gaat niet heel waarheidsgetrouw en dat feit maakt voor de mensen die de petitie begonnen dat hij offline moet. Om die reden zijn ze begonnen met een petitie.

Split op Netflix
De film van M. Night Shyamalan verscheen in 2016. In de film speelt James McAvoy de rol van een man met 23 verschillende persoonlijkheden. Opvallend genoeg oogstte de film juist lof voor de manier waarop McAvoy de rol speelde. In Glass keerde hij terug als het personage.

Op Change.org is nu door Kairos Collaborative een petitie gestart om de film van Netflix te laten halen. De manier waarop een dissociatieve persoonlijkheidsstoornis wordt weergegeven, strookt niet alleen met de werkelijkheid, maar het zou ook schadelijk zijn voor de mensen die er last van hebben.

Het aantal handtekeningen loopt langzaam richting het eerste doel van 1.500 stuks.

30 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Movieman2018

Avatar

Jezus Christ!.. stuur deze mensen naar de maan of laat ze Mars terraformen. Het is een fictional film! Er is een geen vrijheid meer om de creativiteit los te laten. Zuurpruimen gaan altijd zever naar boven halen.

Pascal08

Avatar

Maar mensen met meerdere persoonlijkheden zitten toch alleen bij Disney+?

leidenaar

Avatar

Ik ben blind en ga een klacht sturen over Don’t Breathe want zou zijn blinde mensen niet.

Wat een tijd leven we in, verschrikkelijk. Overal is men bezig om elk woord te bestuderen want misschien is er iets negatiefs in te vinden.
Filmtotaal doet er trouwens vrolijk aan mee. Bepalen op welke films je kritiek mag hebben en welke films goed zijn, veel berichten wissen, mensen en topics bannen. etc.
Het is er echt gezellig op geworden.

GreenHornet

Avatar

Creatieve vrijheid is dood.

RaidenRoman

Avatar

"Het aantal handtekeningen loopt langzaam richting het eerste doel van 1.500 stuks."

Waarschijnlijk is het 1 persoon met 1500 persoonlijkheden XD XD XD XD

TwinsA

Avatar

Wat een zeverij is dat daar, sommige mensen weten geen weg met hun eigen, en in plaats van te genieten van een film of muziek etc... gaan ze hun energie steken in het kapotmaken van iets. Misschien word het tijd dat we een geldinzameling doen en aan Tusk een spaceshuttle vragen om zo’n mensen naar de maan te sturen .

SeanDeNiro

Avatar

leidenaar 27.06.2020 09:51|||Niet alleen Filmtotaal censureert volgens het deug stramien.
Toen ik zei dat corona een deugziekte was en niet meer is dan een erge griep werd ik door master of films (een echte dokter) en zijn/haar vrindjes aan het spreekwoordelijke kruis gehangen. Een afwijkende mening levert je een sociaal nekschot op.

baron nostalgia

Avatar

Mensen kunnen tegenwoordig alleen maar zeuren over de kleinste dingen laat we gewoon helemaal geen films meer maken

Master Of Films

Avatar

leidenaar "Wat een tijd leven we in, verschrikkelijk. Overal is men bezig om elk woord te bestuderen want misschien is er iets negatiefs in te vinden."
We leven nou eenmaal in ruggengraatloze samenleving.

leidenaar "Filmtotaal doet er trouwens vrolijk aan mee. Bepalen op welke films je kritiek mag hebben en welke films goed zijn, veel berichten wissen, mensen en topics bannen. etc."
Maar ben je wel op de hoogte van een stalker die regelmatig een FT bezoeker lastig valt. Mede door deze figuur is off-topic gesloten, omdat hij te ver is gegaan.

SeanDeNiro "Toen ik zei dat corona een deugziekte was en niet meer is dan een erge griep werd ik door master of films (een echte dokter) en zijn/haar vrindjes aan het spreekwoordelijke kruis gehangen."
Awww huilie huilie in een slachtoffer rol.

Heb jij trouwens het corona verhaal van Moviemagic gelezen, dit naar aanleiding van jouw deugd vriendje Goku32 met een niet al te slimme opmerking over corona.

Moviemagic "Bij mij vader van 75 (en tevens COPD-patiënt) is corona vastgesteld."


Moviemagic "Mijn vader heeft ook al dementie en nu mag ik er niet meer langs om hem te ontmoeten. Hij zit in een verzorgingstehuis. Ze weten niet eens aangezien hij in quarantaine zit hoe het kan dat hij corona heeft. Ik kan hem niet meer aan de telefoon krijgen aangezien hij niet meer weet hoe een mobieltje werkt. De huisarts en het verzorgingstehuis willen hem nog wel insturen naar het ziekenhuis voor een infuus maar niet meer reanimeren of beademen."


Bron van bovenstaande quotes

Movimagic "Hij heeft het ondanks een dubbele longontsteking toch de corona overleefd. Twee andere op de afdeling zijn dood. Hij was dementerende en de corona heeft een enorme impact gehad op hem. Hij kon ondanks zijn dementie nog veel doen. Nu kan hij niet meer een kop koffie zetten, telefoneren, naar buiten (weet de weg niet meer terug). Hij heeft emotioneel een enorme shock gehad want hij was altijd een buitenmens en nu werd hij opgesloten. Ook werd hij bediend in mensen in pakken en voelde onpersoonlijk aan. De activiteiten die ze vroeger deden in het verzorgingstehuis zijn weg. Hij zit nu maar. Als ik nu naar hem toe wil moet ik eerst telefonisch een afspraak maken. Dan moet ik mailen naar zijn afdeling. Als ik daar ben moet ik meteen een mondkapje op. Dan krijg ik een vragenlijst over mijn huidige gezondheid. Vervolgens wordt je naar hem begeleid. Dit is nog erger dan een gevangenis.

Ik mag nog van geluk spreken want er zijn twee andere mensen op die afdeling dood gegaan aan de corona. Ook herkent hij mij nog en dat is ook een meevaller."


Bron van bovenstaande quote

Maar zolang je nu maar niet op zoek bent naar Artifcialis identiteit heb je iig niks te vrezen van Filmtotaal moderaters. Smiley face

dave74

Avatar

Waar zijn ze mee bezig!!!!!

Artificialis

Avatar

Demonstrerende massa's, hetzij op Internet of op straat, zijn de allerlaatste mensen in de wereld waar we als samenleving naar zouden moeten luisteren. Om even een quote uit The Dark Knight aan te halen:

Some men aren't looking for anything logical, like money. They can't be bought, bullied, reasoned, or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.

Mothercopper

Avatar

Wat een mooie wereld leven wij toch. Straks staan er misschien 1000 man op die gaan bepalen hoe 8mrd mensen gaan ademhalen. The power of the few and the weakness of the many

Fluffer

Avatar

Tja op die manier moet je geen films meer maken natuurlijk , als niemand nog kan relativeren en fictie van realiteit kan of wil onderscheiden.
Wat willen mensen eigenlijk , dat we in een samenleving terechtkomen waar alles gecensureerd en gecontroleerd word?

Draven

Avatar

Kunnen we Eddie Murphy ook aanklagen? Hij speelde een dikke professor in "The Nutty Professor". In het echt is hij niet dik en geen professor.

Draven

Avatar

SeanDeNiro "Niet alleen Filmtotaal censureert volgens het deug stramien.
Toen ik zei dat corona een deugziekte was en niet meer is dan een erge griep werd ik door master of films (een echte dokter) en zijn/haar vrindjes aan het spreekwoordelijke kruis gehangen. Een afwijkende mening levert je een sociaal nekschot op. "


Joh, als je iets plaatst kun je toch een andere mening verwachten? Daarnaast wil je wel uitdelen maar niets incasseren. Kijk eens door je reactielijst hoe vaak je iemand persoonlijk probeert weg te zetten.

GreenHornet

Avatar

Bart Simpson is ingesproken door een vrouw.
Dat zou ook niet moeten kunnen

Sunspot

Avatar

Hhaahahahahah PFFFFFFFFFF

WAt is er aan de hand, de wereld is gek aan het worden, overal over zeiken, de kleinste dingen.

Civilian Supreme

Avatar

Even wat ontopic aangezien ik 48 uur verbannen was.
Split is een topfilm en die petitie is onzin.

Offtopic
Leidenaar pas maar op, je mag 0,0 kritiek hebben op deze site. Ook zij doen zwaar aan censuur. Ik heb al meerdere keren wat kritiek gegeven over zaken die mij niet goed lijken te gaan. Mag blijkbaar niet.
Hier zal ik wel weer een ban voor krijgen. Als dat wederom gebeurd ben ik klaar met deze site, je moet toch af en toe wat kunnen zeggen, en ja ook off topic.
Als ik eerlijk ben vind ik dit heel zwak van jullie, mensen van filmtotaal. Geen grove taal gebruikt, geen medegebruikers uitgescholden, alleen wat kritiek op de site.
Misschien een idee om een rubriekje te openen met ideeën van mensen, dan hoeft dat niet in de normale berichten.

Sunspot

Avatar

^

Dat weet ik niet wat FT betreft, misschien ga ik hier niet over de grens of zo haha.

Maar gebeurt te veel hoor, op zo veel nieuwssites ook, zware censuur, AD, Elsevier, NU.nl, noem maar op.

Past niet in hun straatje, dus CENSUUR, of nog makkelijker, niet meer de mogelijkheid om te kunnen reageren, zo zwak!

Waarom? Omdat 1 kleine groep het wilt uitmaken voor de rest, al die tegen reacties, vragen of iets wel op bepaalde manier moet, dat wil de 'kleine groep' niet.

Het lijkt steeds erger te worden, je wordt verketterd als een andere mening hebt, zelfs wanneer je neutraal bent.

De media neem ik heel veel kwalijk. Zo gekleurd allemaal, te veel, zou niet moeten zijn, slechte journalistiek!

Vraag me ook af of sites niet gewoon betaald krijgen om bepaalde meningen eruit te halen, of optie te reageren weghalen.

Denk dat mensen het straks zo zat zijn, weet het wel zeker, want dit komt van kleine groepen, wordt door je strot geduwd, geen normale discussies, op tv ook, allemaal gelijkgezinden zowat en als er kritiek is, gelijk afkappen pfff.

Dat is ook waarom bijv Voetbal Inside door moet gaan, 1 van de laatste programma's op tv waar nog echte meningen worden gegeven.

Ik vrees ook dat mensen hierdoor juist meer rechts (extreem) zullen stemmen ook. Dat zal het gevolg zijn denk ik.

GreenHornet

Avatar

FT komt met artikelen waardoor je een BaN krijgt. Ze lokken het uit

Lijkt wel the Purge

MARQ242

Avatar

Dat dit ook weer "nieuws" is?! Who cares? Juist door dit soort nieuws te posten krijgen zulke zielepoten de aandacht die ze willen en wordt het een ding. Wanneer gaan media en website dit soort schreeuwers nou eens negeren?

TheWatcher

Avatar

Wanneer komt er een site die zegt waar het werkelijk op slaat en dat dit een zieke cancel cultuur is, die bepaalde gevolgen zullen hebben. het publiek kan wel schreeuwen en typen, go woke, go broke... Maar hun hebben een bepaalde doel, dus een paar (miljoen) dollar verlies is acceptabel.

Molemanski

Avatar

@SeanDeNiro nou vind ik dat je het ook best verdiend dat commentaar over je corona opmerking. Beetje kortzinnig om te zeggen terwijl er mensen aan dood gaan.

TanteLily

Avatar

Beste mensen, normaal laat ik dit soort deugstukjes aan mij voorbij gaan, maar eureka! Eindelijk eens een deugprotest dat ik begrijp! =D
Ik heb er zelfs een account bij deze site voor aangemaakt XD

Vooropgesteld: de moderne trend om op echt iedere slak zout te leggen komt me echt de keel uit. Zoals dat gezever Gone with the wind en Friends. Sorry, maar de LHB-weet-ik-het-alfabet en de donkere bevolking trekken de aandacht constant naar zich toe, terwijl er nu al zo veel bewustwording is over deze groepen dat men heus wel in staat is eventuele karikaturen op tv van de realiteit te onderscheiden. Maar. Dit is eerlijk gezegd echt niet het geval bij mentale beperkingen. Ik heb heel veel ervaring met autisme (ik werk bij een begeleidingscentrum voor mensen met autisme) en het is echt idioot wat voor een stereotype beeldvorming er over autisme is. Dankzij Rainman denkt bijvoorbeeld het overgrote deel van de bevolking dat autisten goed kunnen rekenen en tellen. Nou, dat is echt niet perse het geval hoor! Ik ken er die slechter zijn in rekenen dan ik en dat wil wat zeggen ;-P
Bij schizofrenie en dissociatieve persoonlijkheden is dat nog erger. Nee, het meerendeel van de patiënten hoort geen stemmetjes. Nee, er zitten geen meerdere personen in een hoofd.
Wanneer je aan een van deze stoornissen lijdt, zul je dat waarschijnlijk proberen te verzwijgen voor je vrienden, werkgever en collega's. Ze zouden je nooit meer hetzelfde bekijken als ze het wisten en jewil graag dat mensen je als persoon zien. Niet als je stoornis! Dus zwijgen de meesten.
Misschien ken je er zelf ook wel èèn zonder het te weten...
In ieder geval, van alle groepen die tegenwoordig zo zagen en zeveren vind ik dat dit karikaturiseren van beperkingen/stoornissen wel de meeste reden tot klagen geeft. En dan krijgen ze nog amper 1500 handtekeningen (alleen dat geeft al aan dat men zich niet druk maakt om deze groep)
Vind ik dan dat al die films verwijderd moeten worden? Nee, natuurlijk niet. Maar deze onsuccesvolle handtekeningenactie heeft wel als gevolg dat het besproken wordt, en dat is alleen maar goed

centr1no

Avatar

TanteLily "Dankzij Rainman denkt bijvoorbeeld het overgrote deel van de bevolking dat autisten goed kunnen rekenen en tellen."
Ik denk dat je te veel met gelijkgezinden over dit onderwerp praat en 30 jaar achter loopt.
Ja, een enkele, minder ontwikkelde medemens denkt misschien dat alle autisten ook het savantsyndroom hebben. Die mensen noemen mensen met OCD of mensen die simpelweg wat minder sociaal zijn autistisch. Of verwarren zelfs het Downsyndroom met autisme.
Autisme heeft behoorlijk wat aandacht gehad (mede met dank aan Rainman) en ik denk dat mensen met een beetje algemene kennis best op de hoogte zijn van de vele facetten van autisme en verwante aandoeningen.
Voor wat schizofrenie en andere en zelfs veel voorkomende zaken als depressie, borderline en ADHD betreft denk ik dat er nog veel onduidelijkheid is omdat die vaak niet zo zichtbaar zijn en ook slechter te begrijpen zijn voor mensen die het zelf niet hebben.
Dit is iets voor postbus 51 en documentaires. Sociale voorlichting.
Wat dit verder met films te maken heeft kan ik totaal niet plaatsen.
Films zijn niet bedoeld om bepaalde bevolkingsgroepen te representeren. Ze zijn bedoeld om te vermaken.
Sommige films zullen zich lenen om een bepaalde groep realistisch te portretteren, maar ze zijn altijd onderhevig aan het verhaal.
Als de hoofdpersoon in Split realistisch schizofreen was geweest was het een andere film geworden. Als de autist in Rainman geen savantsyndroom had gehad dan was er geen film geweest.
Waar dit nu om gaat is de vraag of dat er 1500 mensen zijn die denken dat de rest van de wereld niet kan inschatten dat de film Split niet realistisch is of dat deze mensen de 'cancel cultuur' misbruiken om aandacht te vragen voor een slecht begrepen ziekte.
In beide gevallen kan ik voor die groep mensen geen respect opbrengen.
TanteLily "van alle groepen die tegenwoordig zo zagen en zeveren vind ik dat dit karikaturiseren van beperkingen/stoornissen wel de meeste reden tot klagen geeft."
Waarschijnlijk alleen omdat dit jou persoonlijk nauw aan het hart ligt.
Maar hoezo hebben ze überhaupt recht op klagen? Hoe worden mensen met schizofrenie benadeeld met deze film, afgezien van dat er individuen zijn die zich persoonlijk aangevallen voelen, 'offended' zijn?

Ik kan het ook niet laten een parallel te trekken naar de ophef over transgender issues waar het steevast voornamelijk niet transgender mensen zijn die menen voor deze groep mensen te moeten spreken terwijl het overgrote deel van de daadwerkelijke doelgroep in de anonimiteit een normaal leven probeert te lijden en het helemaal niet eens zijn met de kleine hoeveelheid schreeuwers op Twitter.
De media gooit in dit soort gevallen alleen maar olie op het vuur en de werkelijke issues verdwijnen naar de achtergrond.

Angelo1979

Avatar

Nou...,
Me, Myself & ik vinden dit inderdaad niet kunnen.

Hahaha, man, man, man, wat ‘n gezeik toch weer.

Goku32

Avatar

Kunnen ze deze mensen niet beter op sluiten in Arkham, want ze sporen niet. Come on peopel het is maar een film niks meer niks minder.

Sunspot

Avatar

@TanteLily

Welkom!

don lukas

Avatar

HET IS MAAR EEN FILM!!!

En berichtje is onnozel clickbait.

Oeps, reageer ik nu serieus? ????

NieuwsFilm

meest populair