De 5 beste films die Netflix deze week heeft toegevoegd

De 5 beste films die Netflix deze week heeft toegevoegd

Heel veel nieuws!

Elke week voegt Netflix heel wat films toe aan de database. Daar zitten soms mooie films tussen en soms wat minder mooie. In dit artikel lichten we de vijf beste films van die nieuwe toevoegingen uit en bieden we je een overzicht met andere producties die nu beschikbaar zijn.

La La Land (2016)
Bekijk de afbeeldingRegie: Damien Chazelle | Cast: Ryan Gosling, Emma Stone, J.K. Simmons, e.a.
Jazzpianist Sebb en aspirant-actrice Mia worden verliefd en proberen elkaar te steunen bij het verwezenlijken van hun persoonlijke ambities en dromen. Seb, die het niet breed heeft, hoopt ooit een eigen jazzclub te kunnen openen en Mia, die van de ene naar de andere auditie rent, hoopt eindelijk een serieuze rol te scoren. Het hectische leven in Hollywood stelt hun liefde zwaar op de proef.

Overlord (2018)
Bekijk de afbeeldingRegie: Julius Avery | Cast: Jovan Adepo, Mathilde Ollivier, Wyatt Russell, e.a.
Enkele uren voordat D-Day losbarst, worden twee Amerikaanse paratroepen boven het door de nazi's bezette Normandië neergeschoten. Daar ontdekken ze in een mysterieus laboratorium onder een kerk dat de nazi's bijzondere experimenten hebben uitgevoerd. De soldaten komen oog in oog te staan met vijanden die over bovennatuurlijke krachten beschikken en de wereld nog nooit eerder hebben gezien.

Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga (2020)
Bekijk de afbeeldingRegie: David Dobkin | Cast: Will Ferrell, Rachel McAdams, Dan Stevens, e.a.
Zanger Lars droomt al heel zijn leven over een deelname aan het Eurovisie Songfestival. Samen met zijn jeugdvriendin Sigrit en hun band Fire Saga krijgt hij dan eindelijk de kans om namens IJsland mee te doen aan het grote liedjesfestijn. Lars en Sigrit zijn niet bepaald de slimste van de wereld, maar proberen ondanks alle tegenslagen het beste van de wedstrijd te maken.

Disclosure: Trans Lives on Screen (2020)
Bekijk de afbeeldingRegie: Sam Feder | Met: Laverne Cox, Lilly Wachowski, Yance Ford, e.a.
In deze documentaire wordt de positie en representatie van transpersonen binnen Hollywood besproken. Bekende artistieke transgenders geven hun openhartige kijk op en analyse van de invloed die Hollywood heeft op de transgemeenschap. Want hoewel de zichtbaarheid van transpersonen groter is dan ooit tevoren, bestaan er nog steeds veel stereotypen en is de positie van de gemeenschap zwak.

Thackeray (2019)
Bekijk de afbeeldingRegie: Abhijit Panse | Cast: Nawazuddin Siddiqui, Amrita Rao, Radha Sagar, e.a.
Balasaheb Thackerey maakt behoorlijke controversiële cartoons over politici voor een krant. Na gesteggel met zijn baas, neemt hij ontslag. Vanaf dat moment is zijn enige doel te vechten voor de rechten van de onderdrukte Marathi-groep. Thackerey groeit vervolgens razendsnel uit tot machtige politicus en oprichter van de extreemrechtse Shiv Sena-partij.


En verder onder meer...

Documentaire
Athlete A (2020)

NieuwsFilm

meest populair