Netflix

De 5 beste films die Netflix deze week heeft toegevoegd

Heel veel nieuws!

door Jeffrey Kouters om 15:02 in Netflix
Elke week voegt Netflix heel wat films toe aan de database. Daar zitten soms mooie films tussen en soms wat minder mooie. In dit artikel lichten we de vijf beste films van die nieuwe toevoegingen uit en bieden we je een overzicht met andere producties die nu beschikbaar zijn.

La La Land (2016)
Regie: Damien Chazelle | Cast: Ryan Gosling, Emma Stone, J.K. Simmons, e.a.
Jazzpianist Sebb en aspirant-actrice Mia worden verliefd en proberen elkaar te steunen bij het verwezenlijken van hun persoonlijke ambities en dromen. Seb, die het niet breed heeft, hoopt ooit een eigen jazzclub te kunnen openen en Mia, die van de ene naar de andere auditie rent, hoopt eindelijk een serieuze rol te scoren. Het hectische leven in Hollywood stelt hun liefde zwaar op de proef.

Overlord (2018)
Regie: Julius Avery | Cast: Jovan Adepo, Mathilde Ollivier, Wyatt Russell, e.a.
Enkele uren voordat D-Day losbarst, worden twee Amerikaanse paratroepen boven het door de nazi's bezette Normandië neergeschoten. Daar ontdekken ze in een mysterieus laboratorium onder een kerk dat de nazi's bijzondere experimenten hebben uitgevoerd. De soldaten komen oog in oog te staan met vijanden die over bovennatuurlijke krachten beschikken en de wereld nog nooit eerder hebben gezien.

Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga (2020)
Regie: David Dobkin | Cast: Will Ferrell, Rachel McAdams, Dan Stevens, e.a.
Zanger Lars droomt al heel zijn leven over een deelname aan het Eurovisie Songfestival. Samen met zijn jeugdvriendin Sigrit en hun band Fire Saga krijgt hij dan eindelijk de kans om namens IJsland mee te doen aan het grote liedjesfestijn. Lars en Sigrit zijn niet bepaald de slimste van de wereld, maar proberen ondanks alle tegenslagen het beste van de wedstrijd te maken.

Disclosure: Trans Lives on Screen (2020)
Regie: Sam Feder | Met: Laverne Cox, Lilly Wachowski, Yance Ford, e.a.
In deze documentaire wordt de positie en representatie van transpersonen binnen Hollywood besproken. Bekende artistieke transgenders geven hun openhartige kijk op en analyse van de invloed die Hollywood heeft op de transgemeenschap. Want hoewel de zichtbaarheid van transpersonen groter is dan ooit tevoren, bestaan er nog steeds veel stereotypen en is de positie van de gemeenschap zwak.

Thackeray (2019)
Regie: Abhijit Panse | Cast: Nawazuddin Siddiqui, Amrita Rao, Radha Sagar, e.a.
Balasaheb Thackerey maakt behoorlijke controversiële cartoons over politici voor een krant. Na gesteggel met zijn baas, neemt hij ontslag. Vanaf dat moment is zijn enige doel te vechten voor de rechten van de onderdrukte Marathi-groep. Thackerey groeit vervolgens razendsnel uit tot machtige politicus en oprichter van de extreemrechtse Shiv Sena-partij.


En verder onder meer...

Documentaire
Athlete A (2020)

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Spider-fan

Avatar

Ik vind het toch moeilijk te zien wat er nou zo bijzonder is aan La la Land. Volgens mij komt het gewoon doordat het een film is over Hollywood, dus heel herkenbaar voor wie daar werken. Dat zie je ook aan andere films die in de aandacht komen tijdens de Oscars, zoals Mulholland Drive, Once Upon a Time in Hollywood, of The Shape of Water. Als het over het nostalgische Hollywood-gevoel gaat, dan wordt dat ineens heel erg gewaardeerd.
Het is niet eens echt een musical, daarvoor zitten er veel te weinig liedjes in. Er was veel commentaar op Cats en die is zeker vreemd visueel gezien, maar het is wel een échte volledige musical.

Decepticon

Avatar

Ik heb een poosje geleden La La Land voor het eerst gezien, hij was op tv en had hem opgenomen.
Leuke film, ik heb me er heel goed mee vermaakt. Leuk uitgewerkt verhaal en personages. Gelukkig geen volwaardige musical, want een 'overkill' aan zingen ben ik geen fan van.
De enigste musical in mijn blu-ray collectie is Grease.

Goku32

Avatar

La la land is een hele leuke film.
Heb me er mee vermaakt heerlijk was het. Niet de beste
1 grease
2 cry baby
3 Annie
4 le miserabel
Dit zijn mij musicals die in me collectie liggen

Fluffer

Avatar

Musicals laat ik aan mij voorbijgaan.
Overlord is een goeie actie horror en die eurovision film heb ik sterke twijfels over .
Will Ferrell kan leuk zijn maar dikwijls ook heel flauw .

Spider-fan

Avatar

Phantom of the Opera is denk ik mijn favoriete musical. De verfilming van Joel Schumacher is erg mooi. West Side Story is natuurlijk ook een klassieker. Ik heb verder ook weinig musicals staan, maar de meeste vind ik wel leuk. Het enige wat me niet trekt is als ze al bestaande nummers gebruiken, van ABBA ofzo, al is dat sowieso al verre van een favoriete band van mij - hoewel hun meer disco-achtige nummers wel aardig zijn.
Repo - the Genetic Opera is ook een grote favoriet. Maar dat is een rock-musical, niet standaard musical.

Ik vind La la Land ook tamelijk deprimerend. De eerste helft is enorm romantisch en dan krijg je de tweede helft en dan krijgen ze allemaal problemen en groeien uit elkaar. En dan ontmoeten ze elkaar weer en krijg je te zien hoe goed hun leven had kunnen zijn als ze bij elkaar gebleven waren. Toch niet echt mijn idee van een 'leuke' film.

NieuwsFilm

meest populair