La La Land (2016)

Here's to the fools who dream.

Damien Chazelle blaast op betoverende wijze nieuw leven in de klassieke Hollywoodmusical.
play

8,3 details

  • 128 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Musical
  • Romantiek
  • Muziek
  • Verenigde Staten
  • Hongkong
128 Min Verenigde Staten

Sebastian en Mia komen nader tot elkaar door een gemeenschappelijk verlangen: dat te doen waar ze van houden. Als succes op de loer ligt, wordt het tweetal geconfronteerd met keuzes die hun relatie doen wankelen en hun dromen op het spel zetten.

Regie
Damien Chazelle
Cast
Ryan Gosling, Emma Stone, J.K. Simmons, Rosemarie DeWitt, Tom Everett Scott, Finn Wittrock, Jessica Rothe, Sonoya Mizuno, Meagen Fay, Terry Walters, Joshua Pence, Candice Coke, Hemky Madera, Cinda Adams, Callie Hernandez, John Legend, Jason Fuchs, Sandra Rosko, Amiée Conn, Ana Flavia Gavlak, Christopher Aber, Thom Shelton, Trevor Lissauer, D.A. Wallach, Ashley Caple, Claudine Claudio.
Release
15.07.2016
Release NL
22.12.2016
Release DVD
25.05.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Damien Chazelle | Cast: Ryan Gosling (Sebastian Wilder), Emma Stone (Mia Dolan), John Legend (Keith), Rosemarie DeWitt (Laura Wilder), J.K. Simmons (Bill), e.a. | Speelduur: 128 minuten | Jaar: 2016

Het is een bekend beeld in musicals. Een personage neuriet zomaar een deuntje, krijgt bijval van een aantal toevallige omstanders en voordat iemand er erg in heeft is een hele menigte naar hartenlust aan het dansen en zingen. La La Land, de tweede grote speelfilm van regisseur Damien Chazelle, trapt meteen af met zo'n scène. Tijdens een verkeersopstopping op de snelweg van Los Angeles klimmen hordes bestuurders uit hun auto's om over de motorkappen te springen en een zonnig muzikaal eerbetoon te brengen aan de stad. Terwijl je het tafereel met een glimlach overziet, is het moeilijk om geen ontzag te hebben voor de hoeveelheid planning en technisch vernuft die in deze openingsminuten zijn gestoken. Des te verbazingwekkender is Chazelles recente onthulling in een interview dat de scène het eindproduct bijna niet had gehaald. Dat zegt veel over de kwaliteit van de rest van de film, die net als zijn openingsscène een kleurrijke ode is aan de klassieke Hollywoodmusical.

Na het spectaculaire openingsnummer treffen we te midden van alle verkeerschaos de twee hoofdpersonages aan. Mia Dolan is een jonge aspirant-actrice die tussen haar diensten in een koffiezaak in de ene na de andere auditie platloopt. Sebastian Wilder is een jazzpianist die de eindjes nauwelijks aan elkaar weet te knopen maar droomt van een eigen club. De eerste ontmoeting, waarbij Sebastian de wind van voren krijgt van zijn baas (leuke bijrol van J.K. Simmons, eerder weergaloos in Chazelles Whiplash) mag dan niet al te soepel zijn, toch slaat de vonk al snel over. La La Land markeert de derde keer dat Gosling en Stone tegenover elkaar staan in een film, maar nog nooit was de chemie zo sterk. Beide spelers zijn zo onweerstaanbaar in hun rollen dat het haast onmogelijk is een duo voor te stellen dat beter in hun plaats zou hebben gepast.

alle artikelen (11)

La La Land Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

La La Land

acties