Algemeen

'Tenet'-regisseur Christopher Nolan heeft een opmerkelijk trekje

Hij staat geen stoelen toe op zijn filmsets...

door Jim Pedd om 07:30 in Algemeen
UPDATE: In een reactie aan IndieWire laat een woordvoerder weten dat het verhaal van Hathaway niet helemaal klopt. "De enige zaken die Christopher Nolan op zijn sets verbiedt zijn smartphones (niet altijd succesvol) en roken (erg succesvol). De stoelen waar Anne naar refereert, zijn de regisseursstoelen die rond de monitor staan, neergezet op basis van hiërarchie en niet fysieke behoefte. Chris kiest ervoor hier geen gebruik van te maken, maar heeft nog nooit stoelen verboden op zijn set. Cast en crew kan zitten waar en wanneer ze willen en doen dat ook frequent."

Regisseur Christopher Nolan staat erom bekend dat hij geen stoelen toestaat op zijn filmsets. Actrice Anne Hathaway vertelt in een interview nu waarom dat zo is.

Nolan heeft een bepaalde aanpak ten aanzien van zijn projecten. Hij wil elke keer weer verder gaan dan zijn vorige projecten gingen en werkt volgens mensen die met hem samenwerkten enorm gefocust. Het kost dus ook veel tijd voordat een Nolan-film gemaakt kan worden.

Geen telefoons of stoelen
Anne Hathaway vertelde dat er op de sets van Nolan geen telefoons toegestaan zijn. Heel vreemd is dat niet; veel grote regisseurs doen dat bij de films waar ze aan werken. Maar er staan ook geen stoelen op de set en dat komt niet heel vaak voor.

Volgens Hathaway komt dat omdat Nolan vindt dat mensen die zitten niet werken. "Chris staat ook geen stoelen toe. Ik heb twee keer met hem gewerkt. Volgens hem krijg je als je stoelen hebt, dat mensen zitten en als ze zitten, werken ze niet," aldus de actrice. Zij lijkt zich er wel in te kunnen vinden. "Hij maakt ongelofelijke films als je kijkt naar de grootte en ambitie en de techniek erachter, evenals de emoties die erin zitten. En ze zijn altijd eerder klaar dan gepland en onder budget. Ik denk dat het stoelending wel ergens op gestoeld is."

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Lord Bono

Avatar

Oud "nieuws" is al lang weer ontkracht, https://www.vulture.com/2020/06/christopher-nolan-movie-sets-chairs.html

Sunspot

Avatar

Leek me al raar, waarom geen stoelen lol. Smartphones en tabak is dan weer logisch

NieuwsFilm

meest populair