Featured

'Jurassic World': Hoe zit het eigenlijk met Isla Sorna, Site B?

De vraag is wat er met het tweede dino-eiland gebeurde.

door Jim Pedd om 22:30 in Featured
De Jurassic World-films lijkt het eiland Isla Sorna vergeten te zijn. Dat is naast Isla Nublar in de oorspronkelijke films het enige andere eiland waar dinosaurussen op leven. Maar wat is er eigenlijk gebeurd met Site B?

De site Screen Rant zette dat op een rij. Het eiland was de setting voor de films The Lost World en Jurassic Park III. Daar produceerde InGen zijn dinosaurussen, alvorens ze naar Jurassic Park op Isla Nublar gebracht werden.

Natuurreservaat
In The Lost World bleek dat miljardair John Hammond van Site B een natuurreservaat wilde maken. Maar de nieuwe CEO stuurde een team van huurlingen naar het eiland om dinosaurussen te vangen en hen mee te nemen naar Jurassic Park: San Diego. Het incident leidde tot een grote slachting, waarbij de huurlingen gedood werden door de T-Rex en door Velociraptors. De T-Rex kwam vervolgens in San Diego terecht en zorgde daar voor chaos.

Nadat het monster teruggebracht werd naar Isla Sorna, werd het eiland een verboden plek gemaakt. En in 1997 werd in de franchise de Gene Guard Act doorgevoerd die de rechten van dinosaurussen moest waarborgen en voorkwam dat er nog meer dinosaurussen gekloond werden. Maar InGen ging daarmee door in het geheim en kwam met de Spinosaurus die in Jurassic Park III de boel onveilig maakte.

Bestaat niet meer
In de films horen we verder niets over wat er met Isla Sorna en de dinosaurussen daar gebeurd is. De site Screen Rant stelt echter op basis van een tie-in website van de franchise, gemaakt voor de Dinosaur Protection Group dat de dinosaurussen van Isla Sorna niet meer bestaan.

Nadat Site B verlaten werd, konden de dinosaurussen daar vrijelijk leven. Ze floreerden. Tot 1998, toen de Spinosaurus in het ecosysteem terecht kwam en de natuurlijke balans van het eiland verstoord werd. Toen Masrani InGen kocht en Jurassic World overnam, werden de dinosaurussen van Isla Sorna verzameld en naar het park op Isla Nublar gebracht.

Daarop werd Isla Nublar dus de enige plek met levende dinosaurussen. Tot natuurlijk de vulkaan St. Sibo uitbarstte en het eiland vernietigde. De enige dinosaurussen die nu nog leven zijn gered door Owen Grady en Claire Dearing en leven nu in de Verenigde Staten.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ThysRomani

Avatar

Maarrrrr....In het geheim (dit weet niemand), is er ook nog een Site C. Met allemaal nieuwe soorten dino's. De dino's die daar leven zijn zo gevaarlijk, dat ze niet aan het publiek konden worden vertoond. Ze schijnen zelfs - behalve deuren openen - AK's en gathling guns te kunnen bedienen. Zoals de Universalsaurus Rex en de Trevorrowraptor. Echte predators.

Site C(ash) voor wéér een vervolgtrilogie.

Rich Art

Avatar

Nooit geweten dat de Spinosaurus later, dus na The Lost World, nog in elkaar gezet werd... Waar was dat beest tijdens TLW dan? Waarschijnlijk nog jong en dus een ideaal formaat om mee te nemen...

Aan de andere kant.. als de overige dino's naar het park zijn verhuisd: waarom de Spinosaurus dan niet?

Artificialis

Avatar

^ Het skelet van de Spinosaurus in Jurassic World zou suggereren dat het beest is overleden. Maar het blijft een beetje vreemd dat er op Isla Sorna zogenaamd geen enkele dinosaurus meer rond zou lopen.

Ereptile

Avatar

De vraag is meer WAAR de Spinosaurus in elkaar is gezet. Ik neem aan niet op het eiland zelf. En dat dier heeft de verhuizing ook niet meegemaakt of was toen al overleden. Dan zou dat skelet in Jurassic World inderdaad van diezelfde Spino zijn.

Ik denk net als Artificialis dat er nog best dinosaurussen op Isla Sorna zitten. De Compy's zijn bijvoorbeeld ZO klein dat die vast niet allemaal gepakt zijn.

Civilian Supreme

Avatar

Aha, dus we zijn op zoek naar logica in deze films?
Dat zul je bij Screenrant echt niet aantreffen.

PRIME

Avatar

Blijf het idioot vinden dat ze dat park hebben gebouwd op een vulkaan.

mrPitchBlack

Avatar

@thysRomani oftewel, Dinoriders ^^

NieuwsFilm

meest populair