Algemeen

Dit 'Avengers: Endgame'-moment zorgt voor een behoorlijk groot probleem

Captain America heeft de tijdlijn helemaal niet gerepareerd.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
In de film Avengers: Endgame lost Captain America uiteindelijk alles op als het aankomt op de Infinity Stones. Hij brengt ze terug naar hun eigen tijd en plek, zodat alles weer verder kan zoals het gaat. Maar Cap lijkt een ding niet goed gedaan te hebben.

Je zal je waarschijnlijk nog wel herinneren dat er oorspronkelijk gemikt werd op de Space Stone uit 2012. Maar de poging om die steen te stelen mislukte, en dus reisden Tony en Cap terug naar Camp Leigh in 1970, waar ze hem moesten halen. De site Screen Rant wijst erop dat hier vermoedelijk iets mis is gegaan.

De Tesseract
Loki ontsnapte natuurlijk met de Space Stone nadat de heist in 2012 mislukte. Elke andere nieuwe realiteit die ontstond bij het weghalen van de Infinity Stones, werd hersteld toen Captain America de zes Infinity Stones terugbracht. Maar daarbij vergat hij waarschijnlijk dat in 2012 Loki wist te ontsnappen met de Tesseract.

Toen de 2012-Loki de Tesseract pakte in de lobby van de Stark Tower, verdween hij meteen in een portaal. Zelfs als de Captain America uit 2019 zou weten hoe hij de Loki uit 2012 terug zou kunnen vinden, lijkt de kans klein dat hij hem gevonden zou hebben. Dat betekent dus ook meteen dat de nieuwe Loki-tijdlijn niet gerepareerd is.

De gebroeders Anthony en Joe Russo vertelden al dat dit tot een complexe situatie zou leiden. "Het was de bedoeling dat Steve alle vorige tijdlijnen zou herstellen naar het moment waarop de stenen verdwenen. Maar Loki zou, toen hij wegteleporteerde met de Time Stone, zijn eigen tijdlijn maken. Het wordt dan heel complex, want het is voor Cap onmogelijk om de tijdlijn te resetten, tenzij hij Loki zou vinden. Het moment dat Loki dus de Space Stone wegneemt, zorgt hij voor een alternatieve realiteit."

En precies dat lijkt het verhaal te worden van de serie die Marvel op dit moment in ontwikkeling heeft voor de serie Loki die op Disney+ te zien is.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Molemanski

Avatar

Gelukkig heeft Marvel het geld om plotholes te dichten met een serie.

kokosnoot

Avatar

Rofl nieuwee manier om series te creeren, schrijf eerst een plothole en breng dan een serie er over uit. Straks series om plot holes in series die plotholes van film scenario's te repareren?

StarwarsEKal

Avatar

Dat is wel het probleem met disney ze gebruiken plotholes om plotholes te repareren en ook gaan ze vaak in het belangrijkste verhaal toch boeken of series gebruiken om meer details te laten zien terwijl ze eigenlijk de belangrijkste main dingen in de film moeten stoppen

RobzZ01

Avatar

Hoe is dit een plothole dan? Al vanaf de aankondiging van Loki was dit mij al duidelijk dat deze scéne t uitgangspunt zou zijn. Logisch toch? Gezien zijn lot in Infinity War?

TheOtherOne343

Avatar

@StarwarsEKal: Inderdaad.
Er zijn gewoon teveel plotholes in MARVEL films

centr1no

Avatar

Als dat hele repareren of resetten van tijdlijnen überhaupt logisch zou zijn waarom zou hij dan Loki moeten vinden na een gebeurtenis die er helemaal niet geweest zou zijn als ze niet zelf hadden ingegrepen.
Hij hoeft dus alleen maar tegen zichzelf in 2012 te zeggen dat ze het daar niet hoeven te proberen en naar 1970 moeten.

Missmarvel

Avatar

Op dit moment is er overal nog corona dus er kunnen geen opnames gemaakt worden alleen als al dat geacteer op afstand is ik denk t niet maar goed
Wat ik probeer te zeggen is
Dat alle films en series vertraging hebben

Missmarvel

Avatar

Wel jammer want ik wachtte de hele tijd op FALCON AND THE WINTERSOLDIER ik dacht het komtal in oktober op disney + en toen kwam corona

NieuwsFilm

meest populair