Regisseur Mike Flanagan gaat opnieuw een Stephen King boek verfilmen

Regisseur Mike Flanagan gaat opnieuw een Stephen King boek verfilmen

Na 'Gerald's Game' en 'Doctor Sleep' is 'Revival' aan de beurt!

Regisseur Mike Flanagan heeft de smaak goed te pakken als het aankomt op verfilmingen van Stephen King's boeken. Nadat Flanagan al Gerald's Game en Doctor Sleep heeft ingeblikt, gaat hij zich nu storten op Revival.

In een recent interview liet de regisseur zich erover uit: ''Het wordt geen sentimentele film, maar juist heel somber en gemeen. Het is een genadeloos donkere en cynische kosmische horror-film en ik geniet er met volle teugen van. Net zoals sommige van mijn vorige langspelers zal Revival een gitzwart einde hebben''.

Samenwerking met King
Ondanks dat King bekend staat om zijn gewelddadige verhalen, wilde Flanagan té ver gaan met een Doctor Sleep-scene. Hierin wordt Jacob Tremblay's personage ontvoerd en vermoord door de True Knot-bende van Rose the Hat (Rebecca Ferguson). Flanagan wilde de scene nog gruwelijker en bloederiger maken, maar hier ging King niet mee akkoord.

''Stephen vondt het allemaal iets te ver gaan. We hebben dus twee shots eruit geknipt, waarin je Jacob ziet neergestoken worden. Het was een lastige scene om te filmen en ik heb mij nog nooit zo ongemakkelijk gevoeld op een set. Het was vreselijk voor iedereen, behalve Jacob, hij had het naar zijn zin. Stephen had verder geen opmerkingen en ik kijk ernaar uit opnieuw met hem samen te werken''.

NieuwsFilm

meest populair