Algemeen

Regisseur Mike Flanagan gaat opnieuw een Stephen King boek verfilmen

Na 'Gerald's Game' en 'Doctor Sleep' is 'Revival' aan de beurt!

door Wouter Drummen om 12:43 in Algemeen
Regisseur Mike Flanagan heeft de smaak goed te pakken als het aankomt op verfilmingen van Stephen King's boeken. Nadat Flanagan al Gerald's Game en Doctor Sleep heeft ingeblikt, gaat hij zich nu storten op Revival.

In een recent interview liet de regisseur zich erover uit: ''Het wordt geen sentimentele film, maar juist heel somber en gemeen. Het is een genadeloos donkere en cynische kosmische horror-film en ik geniet er met volle teugen van. Net zoals sommige van mijn vorige langspelers zal Revival een gitzwart einde hebben''.

Samenwerking met King
Ondanks dat King bekend staat om zijn gewelddadige verhalen, wilde Flanagan té ver gaan met een Doctor Sleep-scene. Hierin wordt Jacob Tremblay's personage ontvoerd en vermoord door de True Knot-bende van Rose the Hat (Rebecca Ferguson). Flanagan wilde de scene nog gruwelijker en bloederiger maken, maar hier ging King niet mee akkoord.

''Stephen vondt het allemaal iets te ver gaan. We hebben dus twee shots eruit geknipt, waarin je Jacob ziet neergestoken worden. Het was een lastige scene om te filmen en ik heb mij nog nooit zo ongemakkelijk gevoeld op een set. Het was vreselijk voor iedereen, behalve Jacob, hij had het naar zijn zin. Stephen had verder geen opmerkingen en ik kijk ernaar uit opnieuw met hem samen te werken''.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Spider-fan

Avatar

Revival is een erg mooi boek. Vooral het personage van Charles Jacobs, de dominee die alle mogelijkheden van elektriciteit onderzoekt, vond ik heel sterk. Ik ben benieuwd wie ze casten. Ik vond zowel Gerald's Game als Doctor Sleep uiterst geslaagd, dus hopelijk blijft hij op dat niveau doorgaan.

AlanSmithee

Avatar

Revival is een van mijn favoriete King boeken, een grote verrassing uit zijn latere oeuvre. Blij dat er een filmmaker achter zit die het werk van King begrijpt.

John Wayne

Avatar

Zowel Gerald's Game als Doctor Sleep waren betere King-verfilmingen dan het vreselijke It2. Flanagan heeft mijn vertrouwen ook Revival goed te verfilmen.

NieuwsFilm

meest populair