Algemeen

Shia LaBeouf's toewijding kent geen grenzen

Zegt regisseur David Ayer.

door Wouter Drummen om 12:12 in Algemeen
Recentelijk verscheen nog de eerste trailer van de misdaad-thriller The Tax Collector, waarin Shia LaBeouf de hoofdrol speelt. Regisseur David Ayer liet nu weten hoe ver de acteur gaat voor zijn rol.

De twee hadden al eerder samengewerkt aan de oorlogsfilm Fury, waarvoor LaBeouf al bijzonder veel toewijding had. Zo liet hij een tand trekken, beperkte hij zijn persoonlijke hygiëne tot een minimum en zou hij naar verluidt zelfs in zijn eigen gezicht hebben gesneden, allemaal om beter in de rol van een getraumatiseerde soldaat te passen. Voor The Tax Collector ging hij zelfs nog een stapje verder...

Tatouages
Zo zei Ayer: ''Shia is één van de beste acteurs met wie ik ooit heb samengewerkt. Er zijn maar weinig mensen zo toegewijd als hij. Zo liet hij voor Fury een tand trekken maar voor The Tax Collector liet hij zelfs zijn hele borst vol tatoeëren. Hij geeft zich volledig aan een rol over. Ik ken niemand die zo ver gaat als hij''.
12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Maac

Avatar

Toewijding in de vorm van zelfverminking zet in dit geval geen zoden aan de dijk. Een tand trekken en jezelf tatoeëren doet vrijwel niets, aangezien je het met hele simpele praktische effecten precies hetzelfde niveau van authenticiteit kan behalen, maar dan zonder de permanente gevolgen. Het zou misschien als een effectieve marketingtruc ingezet kunnen worden, maar bij deze film en deze acteur lijkt het me nauwelijks een publiekstrekkend stukje trivia.

Buiten dat kan het nog steeds een draak van een film worden.

Jaws

Avatar

echt walgelijk dit heeft niets meer met films te maken. De man spoort echt helemaal niet.

GizMogwai

Avatar

@Jaws; Helemaal met je eens. Los van het verhaal was hij een extra 'smet' op Indiana Jones. Bah!!!

RoberPaulsen

Avatar

Toewijding? Ik noem het krankzinnig

Pascal08

Avatar

Het eerste wat ik dacht toen ik de trailer zag, bad casting.
Gozer is leuk en cool maar niet imponerend als gevaar om iets te innen, zelfs niet met 100 tattoo’s en een kunstgebit.

don lukas

Avatar

En als hij in een volgende film sterft door een grote robot, zal dat dan ook echt zijn?

Master Of Films

Avatar

Ayer "Hij geeft zich volledig aan een rol over. Ik ken niemand die zo ver gaat als hij"
Kan ik ook zeggen voor Christian Bale The Machinist -> Batman Begins -> American Hustle. Jake Gyllenhaal -> Southpaw -> Nightcrawler. Matthew McConaughey & Jared Leto -> Dallas Buyers Club. Charlize Theron -> Monster. Demi Moore -> G.I. Jane. Edward Norton -> American History X. Michael Fassbender -> Hunger. Ben Kingsley -> Gandhi. Renee Zellweger -> 3x Bridget Jones. Rooney Mara -> The Girl With The Dragon Tattoo remake. Will Smith -> Ali. Of anders Tom Cruise als de enige stuntman van M.I. films.

Artificialis

Avatar

Shia Labeouf is knettergek. Ik denk niet dat dit een oude acteur gaat worden. Zo'n type treffen ze op een dag met een overdosis in een hotelkamer aan.

Decepticon

Avatar

Hij een erg goed acteur, maar jammer dat hij inderdaad een paar steekjes los heeft.

Sunspot

Avatar

Hij kan zeker acteren, maar echt top vind ik het niet, vooral niet gezien de zogenaamde moeite die hij erin stopt

Jamal M

Avatar

Ik geloof er niks, dit heeft geen enkele toegevoegde waarde. Het method acting technique, maar dan door tot de max, lijkt mij gewoon een fake tattoo!

Sunspot

Avatar

^

Sowieso, method acting, ik zie het verschil niet, vaak juist dat het nogal overdreven overkomt

NieuwsFilm

meest populair