Algemeen

Terugkeer Palpatine in 'Star Wars: The Last Jedi' stond al vast

Het was dus helemaal niet zo nieuw als we nu soms denken.

door Jim Pedd om 06:00 in Algemeen
Het leek er even op dat de terugkeer van Darth Sidious in Star Wars: The Rise of Skywalker pas vrij laat bedacht werd. Immers was dit bepaald niet iets dat jarenlang was opgebouwd. Maar nu blijkt dat Disney en Lucasfilm er al jaren mee bezig waren.

The Rise of Skywalker bleek behoorlijk wat fans te verdelen. Er zat wel heel veel verhaal in de 142 minuten durende film, waardoor behoorlijk wat narratieve elementen via de boeken rond de film uitgelegd moesten worden. Een daarvan was de terugkeer van Palpatine als schurk.

Geen plek voor
Des te opvallender was dat Colin Trevorrow in zijn The Duel of the Fates (dat oorspronkelijk het vervolg had moeten worden) ook geen plek had voor Palpatine. Maar nu blijkt uit The Art of Star Wars: The Rise of Skywalker, dat zijn terugkeer nog voor november 2017 ons The Last Jedi bracht, al een optie was.

Productie-ontwerper Kevin jenkins vertelde: "Helemaal aan het begin van de productie, maakte ik vroege ontwerpen voor de terugkeer van Palpatine. Door de geheimhouding waarmee alles omringd werd, zat ik opgesloten in een klein donker kantoortje en mocht ik eens per week met J.J. overleggen."

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

chefry1983

Avatar

Ik heb deel 9 nog steeds niet gezien. Maar alle voorgaande reacties in de diverse topics te lezen mis ik er niet veel aan ????

Chris23

Avatar

Deze Scetch uit 2008 voorspelde de kwaliteit van de sequels perfect, incl. 3e Death Star, dat er iemand (kylo) gebrainwashed werd door een evil wizzard(palpy/Snoke), 2 R2D2`s (ipv 2 Chewbakka`s) en slang. :


Disney dacht na het zien van deze scetch : "Ok, dat was belachelijk, maar... het kan nog veeel belachelijker" Smiley face

Darthmar

Avatar

Dit nieuws is toch al eens geplaatst en ik geloof er niks van. In de boeken, onder Disney geschreven, voelde Sidious iets dat hem nasr de onbekende regionen trok. Daarom bouwde hij een basis op Jakku. Dat was de laatste keizerlijke basis voor die regionen. De resten van het rijk moesten op zoek naar die bron en het rijk opnieuw opbouwen; the first order.
Ik blijf erbij dat Abrams veel meer van plan was met Snoke.

Master Of Films

Avatar

@Chris23
Thanks voor de vorige superlange Star Wars video van die Britse schrijver.

Hij had nog 2 andere interessante Star Wars video's mbt The Last Jedi en Fall of Skywalker. Zo had hij een mooie argument over chantage. Een goedkope truc voor slechte scriptschrijvers.

Palpatine chanteert Rey met "als je niet naar de Dark Side gaat, vermoord ik je nieuwe Resistance familie". Want eigenlijk is in de Disney trilogie geen enkele motivatie te vinden voor Rey om naar de Dark Side te gaan. Ze heeft zich altijd verzet, meer dan Luke zelf.

Palpatine probeert haar te overtuigen om naar de Dark Side te gaan. Met wat eigenlijk? Kan je een vegetariër ook verleiden met een broodje döner (er zit sla bij). Blackmail it is.

Vervolgens liet hij fragmenten zien van Batman v Superman. Lex Luthor heeft Martha ontvoerd, en chanteert hiermee Superman. Hij moet tegen Batman gaan vechten. Dus is een manier gevonden om de Batman vs Superman confrontatie te kunnen plaats vinden.

Beide films hebben nog een overeenkomst. Namelijk
Chris Terrio. Weer een bewijs dat die gast totaal geen orginele draai kan geven. Voordeel van Argo was dat hij het boek kon gebruiken als leidraad. Nee, Chris bezit niet het talent van Aaron Sorkin of van Quentin Tarantino. David Koepp kan zelfs betere scripts schrijven dan Chris.

Ik hou mijn hart vast voor Zack Snyder's Justice League (HBO Max).

Chris23

Avatar

Smiley face Ok dan, die ga ik ook ff opzoeken dan.
Van het weekend The Tick gekeken.
Saturday morning cartoon stijltje. Beetje kinderachtig ( De tick lijkt een beetje een combie tussen old skool superman en Adam Wests Batman), maar stiekem best clever geschreven (het lijkt alsof ze het superhero genre/fans belachelijk maken maar stiekem laten ze zien wat er zo leuk aan is) en sympathieke karakters...beter dan Batman v Superman iig.
T zijn 2 seizoenen; elk seizoen is een (redelijk) lange film.
(ik heb de comics niet gelezen en de animatieserie en de 90`s serie nooit gezien, dus heb wat dat betreft geen associatie er mee (fans van die series zijn niet allemaal tevreden omdat het afwijkt van die 2 series geloof ik))

bagheera1801

Avatar

Hou er toch eens over op, Star Wars 1 t/m 9 is done en over, en helaas niet op de manier die iedereen wilde. The End.

NieuwsFilm

meest populair