Terugkeer Palpatine in 'Star Wars: The Last Jedi' stond al vast

Terugkeer Palpatine in 'Star Wars: The Last Jedi' stond al vast

Het was dus helemaal niet zo nieuw als we nu soms denken.

Het leek er even op dat de terugkeer van Darth Sidious in Star Wars: The Rise of Skywalker pas vrij laat bedacht werd. Immers was dit bepaald niet iets dat jarenlang was opgebouwd. Maar nu blijkt dat Disney en Lucasfilm er al jaren mee bezig waren.

The Rise of Skywalker bleek behoorlijk wat fans te verdelen. Er zat wel heel veel verhaal in de 142 minuten durende film, waardoor behoorlijk wat narratieve elementen via de boeken rond de film uitgelegd moesten worden. Een daarvan was de terugkeer van Palpatine als schurk.

Geen plek voor
Des te opvallender was dat Colin Trevorrow in zijn The Duel of the Fates (dat oorspronkelijk het vervolg had moeten worden) ook geen plek had voor Palpatine. Maar nu blijkt uit The Art of Star Wars: The Rise of Skywalker, dat zijn terugkeer nog voor november 2017 ons The Last Jedi bracht, al een optie was.

Productie-ontwerper Kevin jenkins vertelde: "Helemaal aan het begin van de productie, maakte ik vroege ontwerpen voor de terugkeer van Palpatine. Door de geheimhouding waarmee alles omringd werd, zat ik opgesloten in een klein donker kantoortje en mocht ik eens per week met J.J. overleggen."

NieuwsFilm

meest populair